Knekkebrød med karve og havre

Det finnes mange gode knekkebrødoppskrifter å variere mellom. Jeg varierer min oppskrift fra boka ”En ny start” med en skje karve og synes det er kjempegodt. Supert med litt Smøremyk Rapskokos på som tilbehør til supper og gryter, og nydelig med en skive gulost på. Disse må du bare prøve du også.

Det finnes mange gode knekkebrødoppskrifter å variere mellom. Jeg varierer min oppskrift fra boka ”En ny start” med en skje karve og synes det er kjempegodt. Supert med litt Smøremyk Rapskokos på som tilbehør til supper og gryter, og nydelig med en skive gulost på. Disse må du bare prøve du også.

Ingredienser

Knekkebrød med karve og havre

4 dl sammalt rug, grov

4 dl havregryn

2 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 ss karve, hel

1 ts havsalt, strøken

8 dl vann

Slik gjør du

Knekkebrød med karve og havre

1.

Forvarm ovnen til 150gC.

2.

Rør sammen alle ingrediensene. Ha i litt mer vann om røra blir for tykk, da er den enklere å smøre utover stekebrettet.

3.

Ha bakepapir på 2 stekeplater og fordel røra utover platene.

4.

Glatt røra ut med en slikkepott slik at du får en jevn tykkelse.

5.

Rut opp knekkebrødbiter med en pizzakniv.

6.

Sett brettene i ovnen samtidig på varmluft og stek i omkring 50 minutter.

7.

Har du ikke varmluftsovn, så bytter du om på brettene etter halv steketid. Stek i 60 minutter, og litt mer om de ikke er ferdige (+ 15-20 minutter). Du kan også tørke knekkebrødene på 50gC med åpen dør på ovnen

8.

La knekkebrødene stå i ovnen med ovnsdøren på gløtt til de er avkjølt.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter