Kryddersmør

Helsedirektoratet har en storsatsing frem mot 2025 med å redusere salt forbruket i befolkningen med 30%. Dette fordi vi får i oss dobbelt så mye salt som anbefalt. Hele 75% av dette saltet får du fra maten du kjøper i butikk og på restaurant. En beskjeden andel er det saltet du selv strør på maten. Bearbeidede produkt av fugl, kjøtt og fisk, slik som ferdig marinerte råvarer er en kilde til salt som kan reduseres. Lag marinader og kryddersmør selv med forsiktig bruk av salt. Her har jeg laget et nydelig kryddersmør av plantebasert smør som kan passe til både grønnsaker, fugl, fisk og kjøtt.

Helsedirektoratet har en storsatsing frem mot 2025 med å redusere salt forbruket i befolkningen med 30%. Dette fordi vi får i oss dobbelt så mye salt som anbefalt. Hele 75% av dette saltet får du fra maten du kjøper i butikk og på restaurant. En beskjeden andel er det saltet du selv strør på maten. Bearbeidede produkt av fugl, kjøtt og fisk, slik som ferdig marinerte råvarer er en kilde til salt som kan reduseres. Lag marinader og kryddersmør selv med forsiktig bruk av salt. Her har jeg laget et nydelig kryddersmør av plantebasert smør som kan passe til både grønnsaker, fugl, fisk og kjøtt.

Ingredienser

Kryddersmør

75 g plantebasert smøremyk

3 dl persille, finhakket

3 fedd hvitløk, finhakket

1 rød chilli uten frø, finhakket

Slik gjør du

Kryddersmør

1.

Finhakk chilli, hvitløk og persille og rør sammen med smøret

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter fra serien “Smarte nytelser”

Andre oppskrifter