Regnbueiskrem

Med frukt og bær og gresk yoghurt kan du lage de nydeligste ispinner – ispinner du kan fryde deg over at de spiser. Bruk friske bær i sesong eller bær du har i fryseren. Lag med og uten sjokoladetrekk.

Med frukt og bær og gresk yoghurt kan du lage de nydeligste ispinner – ispinner du kan fryde deg over at de spiser. Bruk friske bær i sesong eller bær du har i fryseren. Lag med og uten sjokoladetrekk.

Ingredienser

0.5 mango

1.5 dl blåbær

1.5 dl bringebær

2 ss gresk yoghurt per iskremfarge

2 ss øko lønnesirup (kan kuttes)

Slik gjør du

1.

Kjør sammen blåbær og 2ss yoghurt med en stavmikser.

2.

Ha blandingen i iskremformene.

3.

Kjør så sammen mango og 2ss yoghurt med stavmikser og fyll det oppå blåbærblandingen.

4.

Til sist gjør du det samme med bringebær og gresk yoghurt.

5.

Sett sammen iskremformen og frys i minimum 4 timer.

Hvor stor porsjon iskremrøre du lager, må du nesten beregne ut i fra de isformene du har. Mål opp med vann hvor mange desiliter formene dine tar og beregn så omtrent hvor mye frukt, bær og yoghurt du trenger for å fylle dem. Det er ikke så nøye, det som blir til overs kan du bare blande til en smoothie uansett.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Vil du ha sjokoladetrekk på, så smelter du mørk sjokolade i vannbad. Du tar opp frosne ispinner og heller en tynn sjokoladestråle rundt ispinnene ved servering. Sjokoladen stivner med en gang, slik at ispinnen er spiseklar. Så er det bare å nyte.

Prøv også:

Andre oppskrifter