Rørte multer med chiafrø

Nyt nydelig multegelè proppfull av både smak og næring.

Nyt nydelig multegelè proppfull av både smak og næring.

Ingredienser

2.5 dl multer

1 dl kokosblomstsukker

2 ss chiafrø

Slik gjør du

1.

Kjør ingrediensene sammen med stavmikser eller i en blender.

2.

Ha røren over på et lufttett glass og sett det i kjøleskapet i minimum 2 timer så chiafrøene får svelle. Jeg lar det stå over natten. Og vips så har du verdens lekreste multegelè med all næringen fra hvert eneste bær vel bevart.

Jeg har dessverre ikke plukket egne multer i år, men fikk kjøpt noen spann friske multer på butikken. Koking til saft og syltetøy ødelegger mye næring i multene, så det er bedre å røre bærene til rørt syltetøy eller å fryse dem ned hele i kurver så du kan nyte dem friske gjennom vinteren. Jeg har laget en multeiskake som står i fryseren og har rørt litt av multene sammen med kokosblomstsukker og chiafrø til en spennende multegelè. Det ble en aldeles nydelig multegelè proppfull av både smak og næring!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter