Oppskrifter

Sjokonøtt

Når du først skal kose deg, så unn deg magiske effekter fra fantastisk fett, brilliante vitaminer, magiske mineraler og fortryllende plantekraft for hjernen din.

Tenk å kunne kose seg med en nydelig sjokoladekake, med byggeklosser til både kropp og sinn.

Jo flere typer antioksidanter du har i blodbanen, jo skarpere hjerne kan du forvente deg (Summers 2010). I flere av oppskriftene nedenfor får du antioksidanter både fra både sjokolade, kokos, dadler og nøtter. Du får også andre plantestoffer, naturlige fettsyrer, vitaminarbeidere og mineralverktøy for en bedre hukommelseskjemi. Når du først skal kose deg, så unn deg nydelige smaker med magiske effekter for både gane, kropp og psyke.

Plantestoffer kalt flavonoider i kakaobønnen ser ut til å øke blodgjennomstrømningen i hjernen, bedre hjernefunksjonen og forebygge demens (Grassi 2015)

  • Grassi, D., Ferri, C., & Desideri, G. (2015). Brain protection and cognitive function: cocoa flavonoids as nutraceuticals. Current pharmaceutical design.

I denne oppskriften har jeg brukt Made by Berit Nordstrands nøtter naturell fra min egen produktserie «Smarte nytelser», men dette er ingen forutsetning for et vellykket bakeresultat. Det går fint å bruke andre nøtter etter eget ønske. Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

Ingredienser

Bunn

  • 2 poser Made by Berit Nordstrands nøtter naturell (eller 240g valgfri nøtteblanding)
  • 10 myke dadler uten stein
  • 1 dl rå kakao
  • 1 ss øko lønnesirup/bringebærhonning

Glasur

  • 2 plater/160g mørk sjokolade med kokosblomstsukker
  • 2 ts Smøremyk Rapskokos

Slik gjør du

Bunn

  1. Kjør nøttene i blender i to runder til grovt nøttemel.
  2. Hakk dadlene. Har du ikke myke dadler, så bløtlegg dadlene i 4 timer før du bruker dem.
  3. Bland alle ingrediensene i en bolle.
  4. Kjør sammen til en deig med stavmikser eller i flere omganger i blenderen.
  5. Trykk kakedeigen utover til en kakebunn på et kakefat.
  6. Sett fatet i fryseren.
  7. Smelt den mørke sjokoladen i vannbad og rør inn 2 ts flytende Rapskokos.
  8. Ta opp kakebunnen fra fryseren når bunnen er blitt kald og slå sjokoladeglasuren utover til et jevnt lag.
  9. Sett kaken tilbake i fryseren, så glasuren stivner. Pynt med bær f.eks. physalis slik jeg brukte.

Glasur

  1. Smelt den mørke sjokoladen i vannbad og rør inn 1 ts øko kaldpresset kokosfett.
  2. Rør sammen og bre over kaken