Vaffeltips og tapas

Vafler trenger ikke være fylt med sukker og hvetemel for å være gode. Her får du mine beste vaffeltips til smarte og kjempegode vafler.

Vafler trenger ikke være fylt med sukker og hvetemel for å være gode. Her får du mine beste vaffeltips til smarte og kjempegode vafler.

Ingredienser

Vafler

3 dl fullkorn øko spelt, finmalt

1 ts bakepulver

1 ts kanel

0.5 ts salt

4.5 dl melk

2 stk egg (kan kuttes)

1 eske øko kikerter inklusiv kraft (290g)

2 ss flytende Rapskokos/smeltet smør

Slik gjør du

Vafler

1.

Visp sammen egg, melk og smør.

2.

Ha kikerter og kikertvann i en bolle og kjør til purè med stavmikser.

3.

Ha kikertpureen og resten av ingrediensene i røra. Pisk til den er jevn og la den svelle i 30 minutter.

4.

Røren holder til ca. 4-5 plater

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Ønsker du glutenfrie vafler, så erstatter du melet med en blanding av naturlig glutenfrie korn og frø slik som mel av havre, hirse, bokhvete, kikerter, mandel, amarant osv.

Vaffeltips

  1. Bytt ut hvetemelet med øko finmalt spelt/emmer/Dala landhvete og lignende.
  2. Ha i litt havregryn, kvernede linfrø eller pure av øko hvite bønner/kikerter i røra.
  3. Kjøp en eske øko bønner, så kan du bruke belgfruktvannet i boksen som eggeerstatter (3 ss av kraften fra kikertboksen tilsvarer 1 helt egg).
  4. Bytt sukker til kokosblomstsukker, litt agavesirup eller lynghonning. Eller ta bort sukkeret. Tapasvaffler behøver ikke søtsmak, og kanel gir en følelse av sødme i seg selv. Bruk gjerne 1-2ts vaniljeekstrakt i røra om du skal gi dem mer sødme.
  5. Bruk øko H-melk eller syrnet melk, kokosmelk eller havremylk som væske
  6. Server vaffelen som vaffeltapas med både salt og søt topping (se under)

Toppingtips

  • Remulade, spekeskinke, pinjekjerner og ruccola
  • Avokadodip (link), pepperlaks/røkt makrell, vårløk og gressløk
  • Rømmepesto (2 ss rømme og 2 ss pesto), kyllingbiter, basilikum, parmesan, tomat
  • Naturell smøreost, hakket rødløk, løyrom/lakserogn

Dessertvaffel

  • gresk yoghurt, honning, granateple, mango
  • gresk yoghurt/rømme og rørt tyttebær
  • peanøttesmør, bananskiver, hakket mørk sjokolade, lønnesirup
  • vaffel dyppet halvegs ned i smeltet mørk sjokolade, avkjølt og servert med pure av bringebær
  • bringebærkrem av gresk yoghurt og frosne bringebær, servert med friske bringebær

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Andre oppskrifter