Video

Anisstjerner

Knasende sprø og kjempegod på smak!

Er du ferdig med julebaksten? Eller har du lyst til å prøve ut en ny kakeoppskrift til jul? Anisstjerner har allerede rukket å bli en favoritt hjemme hos oss. Sprø og kjempegode på smak. Oppskriften får du her.

Prøv også:

 

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

 

 

Ingredienser

Anisstjerner

  • 150 g spelt, finmalt
  • 50 g rårørsukker
  • 1.5 ts malt stjerneanis
  • 100 g Smøremyk Rapskokos/smør
  • 1 eggeplomme

Slik gjør du

Anisstjerner

  1. Ha speltmel, rårørsukker og stjerneanis i en kjøkkenmaskin/foodprosessor og bland.
  2. Del smøret opp i mindre biter og smuldre det sammen med det tørre. Smøremyk Rapskokos trenger du ikke å smuldre, men har det oppi sammen med eggeplommen. Kjør så deigen til den er fast og fin.
  3. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i 1 time så den blir litt fastere og lettere å jobbe med.
  4. Kjevle ut deigen nokså tynt (3-4 mm) og stikk ut stjerner. Legg stjernene på en
  5. bakepapirdekket stekeplate og stek kakene midt i ovnen ved 220°C i ca. 5 minutter.
  6. Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på en kakerist og avkjøles helt.