Oppskrifter

Asparges- eller skinkepai

Eggets immunstyrkende egenskaper er benyttet gjennom generasjoner før antibiotikaens tid. Egget inneholder næringsstoffer nok til å bygge en fullkommen kylling. Det er derfor ingen overraskelse at...

Eggets immunstyrkende egenskaper er benyttet gjennom generasjoner før antibiotikaens tid. Egget inneholder næringsstoffer nok til å bygge en fullkommen kylling. Det er derfor ingen overraskelse at forskere stadig avdekker nye, helsebringende byggeklosser i egg og utrolig heldig at det i tillegg kan by på enkle, raske matløsninger

Har du lyst på en kveldrett, en variasjon i matpakken eller ganske enkelt har skinkerester du ønsker å benytte, se da er pai et godt egge-alternativ. Skinkepai eller Quiche Lorraine er en vinner for både liten og stor.

Dette trenger du:

Paideig

  • 125 g smør
  • 3 dl fullkorn hvetemel eller grov rug
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl vann
  • 1/2 ts eddik

Fyll, Aspargespai

Jeg byttet ut kjøttet i min favorittpai med asparges, revet sitronskall, hakket vårløk og smuldret fetaost. Bunnen er av grov rug isteden for hvetemel

– Eller –

Fyll, Skinkepai

  • 1 ss smør
  • 250 g hakket skinke
  • 4 egg
  • 2,5 dl fløte
  • 150 g ost
  • salt,pepper og revet muskatnøtt etter smak

Slik går du frem:

Smuldre smør og mel. Tilsett salt, kaldt vann og eddik og lag en jevn deig. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

Strø den hakkede skinken i det ferdige paiskallet.

Visp sammen egg, fløte, smør, salt,pepper og revet muskatnøtt og hell blandingen over skinken. Dryss over revet ost.

Stek paien videre på 200 ° i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.

Server paien varm, gjerne med masse frisk salat til.