Avokadoegg

Varm avokado? Jepp, det er så utrolig godt! Jeg lover. Det kjennes nesten ut som om den smelter i munnen.

Varm avokado? Jepp, det er så utrolig godt! Jeg lover. Det kjennes nesten ut som om den smelter i munnen.

Ingredienser

1 moden stor avokado

1 øko egg

0.5 ss revet parmesan eller mozzarella

litt kvernet pepper

litt havsalt

ønsket smakstilsetning

Slik gjør du

1.

Sett ovnen på 175 grader.

2.

Del avokadoen på midten og fjern steinen.

3.

Lag en god grop slik at det blir plass til egget – ellers renner det over.

4.

Legg avokadohalvdelene i en ildfast form.

5.

Knekk et egg i hver halvdel.

6.

Strø over ost, salt og pepper og ønsket smakstilsetning.

7.

Stek midt i ovnen i ca. 20-30 minutter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Du kan gjerne bruke en rekke ulike smakstilsetninger til den varme avokadoen, f.eks.  sprøstekte baconbiter, rødløk, gressløk, oregano, hakket tomat etc. Finn din egen favoritt.

Dessuten; en hel middels stor avokado inneholder ca. 21 gram fett. Det meste av dette er imidlertid umettet fett. Avokado er svært vitamin-og mineralrik. B-vitaminer, C-vitaminer, E-vitaminer og K-vitamin, samt kalium, magnesium, kobber, jern og sink får du i deg med denne nydelige dipen. Pantotensyre og niacin finner du også i avokado; godt for forbrenningen. Avocado har et høyere fiberinnhold enn all annen frukt, med sine 6,3 gram per 100 gram avokado.

Dette er en smart og kjempegod rett som anbefales på det varmeste. Oppskriften er hentet fra “12 uker til en smalere midje”

Prøv også:

Andre oppskrifter