Oppskrifter

Balsamicomarinerte jordbær m/mascarponekrem

Denne retten med mascarponeost er en lettvindt og helsebringende variant - den reneste delikatessen.

Hva er vel hyggeligere enn å by naboer, venner eller feriegjester på litt friske, norske bær?  Server gjerne norske jordbær med fløte, men glem sukkerskålen.

Hakker du opp jordbærene så bærsaften får søte fløten, blir desserten mye friskere på smak og dessuten mer helsebringende. Kombiner gjerne jordbær med litt mango for enda mer søtsmak om du vil. Denne retten med mascarponeost er en lettvindt og helsebringende variant – den reneste delikatessen.

Sesongens ferske, søte norske jordbær er kjent som en kjempegod kilde til vitamin A og C og en rekke nyttige antioksidanter. Jordbær er også en god kilde til folinsyre – som er bra for hjerte, immunforsvaret og kognitiv fungering, og spesielt viktig for gravide.

Jordbærdyrking kan innebære en del sprøyting; velg gjerne økologiske!

Favoritt jordbæroppskrift

Min familie elsker kombinasjonen av balsamicomarinerte jordbær og krem av mascarpone med vanilje.

Tips! Server bærene på en liten kake stekt i krumkakejernet. Kakerøren er krumkakerøre, hvor jeg har byttet ut sukkeret med søtsmaken fra en fullmoden, økologisk banan. En annen vri er å servere dem sammen med sunne grovbrødvafler.

 

Ingredienser

porsjoner

Marinerte jordbær

  • 1 kg jordbær
  • 10 ss balsamikoeddik
  • 3 ss lønnesirup

Mascarponekrem

  • 250 g mascarpone (italiensk kremost)
  • 3 ss vaniljeyoghurt, gresk type
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 klype havsalt
  • 4 blader frisk basilikum eller mynte til pynt

Slik gjør du

Marinerte jordbær

  1. Rens jordbærene, del dem i to og ha dem i en skål.
  2. Rør sammen lønnesirup og eddik og slå blandingen over jordbærene.
  3. La stå å marinere i minst 2 timer.

Mascarponekrem

  1. Visp sammen mascarponeost, yoghurt, lønnesurip og vaniljefrø.
  2. La stå i kjøleskapet i 2 timer (eller gjerne over natten for enda mer vaniljesmak).