Oppskrifter

Banankake

Saftig og veldig smakfull

Denne nydelige banankaken bør du prøve dersom du har noen godt modne økologiske bananer liggende og du har lyst på noe godt.

Jeg bruker alltid godt modne økologiske bananer i smoothies og i all bakst. Økologiske bananer modnes raskt, og når ingen vil ha de etterhvert brune bananene, så baker jeg noe godt, eller så fjerner jeg skallet, deler dem opp i biter og fryser dem ned. Så bruker jeg dem som «isbiter» og sødme i både røde og grønne smoothies. Her har du oppskriften på et par varianter som jeg er helt sikker på at faller i smak hos både store og små. Eller hva med en smart iskrem laget av frossen banan?

Banankaken ble også laget i tv-serien «Bra godt» på TV 2.

Prøv også disse nydelige oppskriftene når du får lyst på noe godt:

 

 

Ingredienser

Banankake

  • 70 g fint økologisk speltmel
  • 30 g økologisk mandelmel
  • 2 ts bakepulver
  • 3-4 økologiske egg
  • 85 g økologisk honning
  • 1 økologisk sitron
  • 100 g økologisk smør
  • 2 godt modne, økologiske bananer
  • 1 håndfull mandler

Slik gjør du

Banankake

  1. Sett stekeovnen på 170 C.
  2. Smelt smøret i en kjele. Riv skallet av sitronen.
  3. Bland alt det tørre og rør inn egg, honning, sitronskall og til slutt smeltet smør.
  4. Fyll røren i en smurt, ildfast form, et 3-4 cm tykt lag.
  5. Del bananene i skiver og stikk dem ned i røren. Hakk mandlene og dryss over.
  6. Stekes i 30 min. Kaken smaker best når den serveres lun.