Oppskrifter

Proff tomatsuppe – barnas favoritt

Oppskrift fra barneboken Sukkerkok i hodet

Nå er barneboken her, en drøm jeg har båret på lenge! Historier mine barn elsket da de var små kan enderlig deles med alle. Det varmer hjertet mitt ekstra at budskapet fra boken Sukkerkok i hodet ser ut til å treffe hjemme hos så mange.  Jeg blir rørt og utrolig takknemlig for strøm av hyggelige tilbakemeldinger fra liten og stor, det motiverer veldig!

Supper varmer også, og smaker ekstra godt om høsten synes jeg. Derfor har jeg lyst til å dele nettopp en varmende suppe fra boken som alle barn kan like.

Proff tomatsuppe fra den nylanserte boken er barnas favorittsuppe. Lag litt ekstra og du har tomatsaus til middagsretter senere i uken. Sausen passer fint til både kjøtt og fisk. Den smaker fantastisk også for de voksne og er svært rik på næringsstoffer, eller byggeklosser som jeg kaller det. I tillegg tar den bare noen få minutter å lage.

 

Ingredienser

porsjoner

Proff tomatsuppe

  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss smør
  • 1 ss økologisk speltmel
  • 5 dl grønsakskraft / buljong
  • 2 bokser (400g) hakkede tomater
  • 1 ts tørket basilikum
  • 2 ss crème fraîche
  • mineralsalt og nykvernet pepper etter smak
  • 4 hardkokt egg

Slik gjør du

Proff tomatsuppe

  1. Fres sjalottløk og hvitløk i smør.
  2. Tilsett mel og rør til det er helt fritt for klumper.
  3. Tilsett buljong, hakket tomat og tørket basilikum. La det småkoke i 5 minutter.
  4. Tilsett crème fraîche (eller uhomoginisert rømme) og til slutt mineralsalt og pepper etter smak.  Bruk stavmikser slik at suppen blir jevn.
  5. Skjær eggene i båter og legg dem i suppen før du serverer.

Crème fraîche kan sløyfes om du har melk intoleranse/allergi. Suppen blir bare litt sterkere på smak. Du kan også erstatte ca 1 dl grønnsakskraft med mandelmelk eller cashewmelk (se oppskrift i Mat til Sinns) for å runde av smaken.

Tips: bruk økologisk buljong uten glutamat!