Oppskrifter

Berits kaneldrømmer

Kaneldrømmer er en av mine favoritter, foruten nøtter og mørk sjokolade, når jeg får lyst på søtsmak.

Utrolig kjekt at kaneldrømmene sikrer kroppen min mange nyttige byggeklosser og samtidig som den fremtoner som en dessert. De kan oppbevares i kjøleskapet i 4-5 dager. Ta gjerne noen med på jobb eller skole!

 

Ingredienser

Deig

  • 2.5 dl mandler
  • 1.5 dl linfrø
  • 0.5 dl honning / agavesirup / lønnesirup

Krem

  • 1.5 dl grovhakkede dadler
  • 0.5 dl vann
  • 2 ts kanel
  • 1 ss økologisk ekstra virgin kokosolje
  • en klype mineralsalt
  • 2 ss rosiner (kan kuttes)
  • 2 ss hakkede pekannøtter/mandler (kan kuttes)

Slik gjør du

Deig

  1. Mal mandler og linfrø til mel i en blender.
  2. Rør inn honningen og kna det hele til en deig.
  3. Kjevle deigen ut mellom 2 ark bakepapir til ca. 20x20cm.

Krem

  1. Bland inrediensene til kremen og kjør denne sammen med en stavmikser. Jeg forsøkte blenderen her også, men da ville det ikke blande seg.
  2. Øk vannmengden litt etter litt til du får en fin krem. Jeg brukte 0,5 dl + 4 ss vann.
  3. Smør kremen utover deigen i et jevnt lag. Hakk rosiner og nøtter og strø det utover.
  4. Så ruller du sammen deigen til en pølse slik du gjør når du lager en sushiroll, og bruk bakepapiret som du bruker sushimatten.
  5. Legg rullen i kjøleskapet til avkjøling i 30 minutter.
  6. Skjær så pølsen i passe biter og server.

Kan oppbevares i tett boks i kjøleskapet i inntil 4-5 dager.