Oppskrifter

Berits pølsebrød

Smaksrike, saftige og næringsrike pølsebrød.

Pølsebrød fra butikken smaker imidlertid ikke all verden, metter lite og bidrar nesten bare med stivelse. Derfor har jeg lyst til å bidra med oppskrift på smaksrike, saftige og næringsrike pølsebrød.

Del gjerne oppskriften som inspirasjon til andre og bidra til en festdag fylt med enda bedre magefølelse, latter og glede.

Nyt også disse oppskriftene:

 

 

Ingredienser

Berits pølsebrød

  • 500 g finmalt øko-spelt / Dala landhvete
  • 3/4 ts mineralsalt
  • 3 dl lunken H-melk (vann om du ikke tåler melk)
  • 1 ss honning
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 2 egg (eggene kan erstattes med 1 dl vann, men bruk da dobbel gjærmengde eller lengre hevetid)
  • 4 ss Smøremyk Rapskokos evt. annet mykt smør
  • 1 sammenvispet egg til pensling
  • sesamfrø til pynt

Slik gjør du

Berits pølsebrød

Oppskriften holder til ca. 16 pølsebrød

  1. Bland mel og salt i en bolle
  2. Lunk melken, og løs opp honning og gjær i melka. Visp så eggene inn i væskeblandingen.
  3. Bland væsken inn i det tørre, og elt til du har en smidig deig (3-4 min for hånd, eller på sakte fart med maskin)
  4. Dekk til deigen og la den heve til cirka dobbel størrelse (1 time, evt. litt lengre)
  5. Elt så smøret inn i deigen og del deigen i to deler. Hver del kuttes opp i 8 biter, som rulles ut til lange pølser (14-15 cm).
  6. Fordel deigpølsene på 2 bakepapirkledde stekebrett, og trykk dem litt flate. (ca. 1 cm tykke)
  7. La heve til nærmere dobbel størrelse, dvs. ca. 1 time under et bakeklede.
  8. Pensles med egg og pyntes med noen sesamfrø.
  9. Stekes til lett gyllenbrune, ca. 8-10 minutter på 225 grader midt i ovnen. (over- og undervarme)
  10. Hjemmebakte pølsebrød er kjempegode når de er nystekte, men tåler godt å fryses, og du får den samme gode ferske smaken ved å la dem tine i kjøleskap eller på kjøkkenbenken og varme dem noen minutter på 175 grader like før servering.