Oppskrifter

Berits rå sjokoladebananbiter

Med fløyelsmyk sjokoladebanankrem

Jeg fikk lyst på noe søtt og lagde disse nydelige sjokoladebananbitene. De ble himmelsk gode med sin fløyelsmyke sjokoladebanankrem og passer perfekt til kaffen. Nå har jeg flere slike biter i fryseboksen, så vi kan kose oss med en kaffegodbit akkurat når vi måtte ha lyst. Har du ikke forsøkt en rå sjokoladekake før, så er dette kaken du skal teste. En absolutt favoritt hos oss.

Prøv også disse rå godbitene når du har lyst på noe søtt:

 

 

Ingredienser

Berits rå sjokoladebananbiter

  • 2,5dl myke dadler uten stein, bløtlagt i 1 time og avrent
  • 8 ss kakaopulver (4ss i bunnen og 4ss i kremen)
  • 2 øko bananer, godt modne
  • 3.5 dl mandler
  • 1 dl cashewnøtter
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 ss kaldpresset kokosolje/flytende rapskokos
  • 2 ss kokosblomstsukker / flytende honning/ agavesirup

Slik gjør du

Berits rå sjokoladebananbiter

  1. Ha dadler, 4 ss kakaopulver, cashewnøtter og hasselnøtter i en foodprosessor. Kjør til en jevn masse.
  2. Fordel så massen til et jevnt lag (0,5-1 cm tykt) som et reklangel på et bakepapir eller i en rektangulær form kledd med bakepapir. Klapp massen godt sammen.
  3. Ha mandlene i en foodprosessor og kjør til mandelsmør. Det tar 10-12 minutter før massen er som smør. Du må stanse maskinen med jevne mellomrom, dytte massen ned med en slikkepott og starte pånytt.
  4. Tilsett bananene, søtningen, kokosoljen eller rapskokos og 4 ss kakaopulver. Kjør så du har en fin kremkonsistens. Ha sjokobanankremen utover bunnen, dekk formen med plastfolie og sett den i fryseboksen i 30 minutter.
  5. Ta formen opp av fryseren, del opp i passe biter med en pizzakniv, og server bitene med et lite strø kakao eller litt revet mørk sjokolade på toppen.