Oppskrifter

Blåbærpannekaker

Rik på både smak og byggeklosser.

Dette er en nydelig pannekake både gane og kropp kan fryde seg over.  De egner seg også som wrap om du kutter ut honningen i røren. Mine barn elsker disse blåbærpannekakene – prøv du også!

Lag uten egg, melk og gluten om du vil. Bruk bananmos istedenfor egg, mandel- eller kokosmelk istedenfor melk, bokhvete istedenfor spelt og kokosfett istedenfor smør. Erstatningstipsene får du i oppskriften!

Grunnoppskriften under gir deg 5 store pannekaker.

Tips:

Du kan også fylle pannekakene med revne grønnsaker, krydder som til taco, litt linser etc. og rulle dem sammen og gratinere dem med ost i stekeovnen om du vil.

 

Ingredienser

porsjoner

Blåbærpannekaker

  • 5 dl økologisk siktet spelt/ bokhvete
  • 2 ts bakepulver
  • 4 dl helmelk/ kokosmelk/ mandelmelk
  • 2 ss akasiehonning
  • 2 egg (kan erstattes med puré av 1 banan)
  • 0.5 ts mineralsalt
  • 50 g smeltet smør/ kaldpresset kokosfett

Slik gjør du

Blåbærpannekaker

  1. Smelt smøret i en kjele på moderat varme.
  2. Visp sammen egg, melk, akasiehonning og salt. Rør inn smøret.
  3. Bland det tørre i en bolle.
  4. Rør det våte inn i det tørre og visp godt slik at røren blir klumpfri. La stå å svelle i 10-15 minutter.
  5. Smelt 1 ts smør i en stekepanne på moderat temperatur. Hell en stor  øse røre i pannen og vend pannen slik at pannekaken dekker hele stekepannen. Strø litt blåbær over.
  6. Stek til røren har stivnet på toppen. Snu pannekaken og stek et par minutter også på den andre siden. Fortsett på samme måte med resten av pannekakene.

Serveres med litt lønnesirup, vaniljeyoghurt og friske/rørte blåbær. Litt rømme og rørte tyttebær, eller eplemos, hakkede mandler og et lite dryss kanel.