Oppskrifter

Blomkålsalat med vårløk

En ny familiefavoritt!

Har du blomkål og vårløk, så har du salat. Det trenger ikke være mer komplisert enn som så. Rå blomkål og vårløk er topp næring til hjelpsomme bakterier i tarmen. En god rømmedressing topper smaken og øker opptaket av næring fra grønnsakene. Estragon og hvitløk i dressingen setter prikken over ièn smaksmessig. Så er det bare å nyte salaten sammen med for eksempel grillet kyllingfilet eller fisk.

TIPS: Salaten holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager og blir bare bedre om smakene får satt seg litt. Jeg setter restene frem på frokostbordet og spiser gjerne blomkålsalat på brødskiven sammen med litt spekepølse.

Prøv også disse smarte og kjempegode salatene:

 

Ingredienser

Blomkålsalat med vårløk

  • 1 blomkål
  • 2 vårløk
  • 0.5 dl rømme
  • 0.5 dl majones
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og pepper
  • 2 ts estragon

Slik gjør du

Blomkålsalat med vårløk

  1. Bland rømme, majones, finhakket hvitløk, sitronsaft og estragon til dressing.
  2. Smak til med havsalt og kvernet, sort pepper.
  3. Del blomkål og vårløk i passe småbiter.
  4. Rør inn rømmedressingen. Så er det bare å kose seg.