Berits blogg

Blomkålsuppe

Blomkål gir nydelig kraftig smak på suppen.

Blomkål er en svært nyttig grønnsak , med bl.a. mye kalium, C-vitamin og jern. Som med alle grønnsaker, beholder den sin næringsverdi best ved varsom behandling.

Det er blomsten på blomkålen som brukes til mat, men bladene kan du faktisk også bruke til å lage kraften til blomkålsuppen om du vil.

Det finnes knapt noe enklere og bedre å spise i en stressende hverdag enn suppe. Denne suppen greier du å lage på et lite kvarter. Mine barn elsker denne blomkålsuppen laget med kraftige smaker av økologisk blomkål. Forsøk denne oppskriften, og se om du blir glad i økologisk du også!

Oppskriften er til 2-3  personer

  • 1 stort økologisk blomkålhode
  • 75 g smør
  • 4 ss økologisk speltmel
  • 8 dl grønnsakskraft (vann + 2 buljongterninger*)
  • 2 dl melk
  • 2 ss rømme
  • litt salt og pepper etter smak

Det som er ekstra herlig med denne suppen er at de aller fleste ingredienser kan fås økologisk her i Norge – sannsynligvis på samme gode butikk der du finner økologisk blomkål!

Slik går du frem:

Blomkålen deles i små buketter, som legges i en kjele med 1 liter vann. Kokes i 3 minutter. Smelt smør og rør inn mel. Spe med melk og kraft fra blomkålkasserollen. Tilsett så blomkålbitene. Nå er det noen som foretrekker å kjøre en stavmikser gjennom suppen slik at blomkålbitene freses til puré. Vi foretrekker å treffe på hele små blomkålbuketter vi da. Tilsett rømmen til slutt og smak til med salt og pepper. Du kan gjerne gi suppen et raskt oppkok før servering da Rørosrømme fint tåler oppvarmingen.

Pynt med litt persille eller basilikum om du vil. Server med grovt brød og smør.