Oppskrifter

Brokkoli- og jordbærsalat

Tarmbakerienes absolutte favorittmat

Grønnsaker i korsblomstfamilien er de hjelpsomme tarmbakerienes absolutte favorittmat. Lur inn litt rå brokkoli i salaten, så gjør de en enda bedre jobb for deg. Bruk de bærene som er i sesong og anrett salaten på et stort fat, så den kan bli en fryd for både kroppen, ganen og for øyet.

Nyt også disse friske og kjempegode salatene:

Les også om helsefordelene ved å spise mer bær i blogginnlegget Spis mer bær 

 

 

Ingredienser

Brokkoli- og jordbærsalat

  • 50 g bladspinat
  • 30 g rukkula
  • 100 g brokkoli, i små buketter
  • 150 g jordbær, delt i 2
  • en håndfull blåbær
  • en håndfull hasselnøtter

Dressing

  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • havsalt og sort kvernet pepper etter smak

Slik gjør du

Brokkoli- og jordbærsalat

  1. Vask, rens og skjær opp grønnsaker og jordbær.
  2. Dander salatingrediensene på et stort fat.

Dressing

  1. Bland alle ingrediensene sammen og server til salaten