Oppskrifter

Byggrynskrem med bærsaus

Nydelig norsk tradisjonsmat

Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett her i Norge. Prøv denne nydelige og smakfulle varianten som har gått litt i glemmeboka til fordel for riskremen. Dette er en enkel, og litt mektig dessert, som med fordel kan lages dagen i forveien om du skal ha mange gjester. Kremfløten kan byttes med laktosefri variant om det er behov for det.

Prøv også disse smaksfulle rettene:

 

Ingredienser

Byggrynsgrøt

  • 4 dl byggryn (bløtlagt over natten)
  • 1 liter øko H-melk
  • 1 klype havsalt

Byggrynskrem

  • 3 dl kremfløte
  • 8 dl byggrynsgrøt, kald (porsjonen over)
  • 5 ss kokosblomstsukker (etter smak)
  • 2 ts vaniljeekstrakt

Bærsaus

  • 1 eske frosne, norske bringebær (300 g)
  • 1-2 ss RÅ eplejuice (Synnøve Finden)
  • 2 ss villbringebærhonning

Slik gjør du

Byggrynsgrøt

  1. Sil av de bløtlagte byggrynene
  2. Kok opp melken, ha i grynene og la grøten småkoke i  30-40 minutter. Rør av og til.
  3. Smak til med en liten klype salt.
  4. Avkjøl

Byggrynskrem

  1. Visp kremfløten med kokosblomstsukker og vailjeekstrakt til du får en luftig krem.
  2. Bland så den kalde byggrynsgrøten lett inn i kremen.

Bærsaus

  1. Mens grøten koker lager du bærsaus.
  2. Miks ingrediensene sammen med en stavmikser til du får en jevn saus.