Oppskrifter

Chocolate chip cookies

- når du får lyst på noe søtt!

Denne varianten på en amerikansk klassiker er fri for raffinert sukker og har fullkornsmel med både mineralverktøy, vitaminarbeidere og fiber. Og selvsagt herlig mørk sjokolade. Forsøk chocolate chip cookies du også når du får lyst på noe som smaker søtt!

Mørk sjokolade kan telle som en grønnsak, ved å tilføre deg flere typer plantestoffer. Som ledd i et ellers sunt kosthold kan det medvirke i forebyggingen av både overvekt, diabetes, hjerte-karsykdom, kreft og psykiske helseplager og demens.

Visste du at mørk sjokolade kan bedre kognitiv fungering? Hva er kognitiv fungering tenker du kanskje… ja det å kunne konsentrere seg og å huske for eksempel.

En studie på eldre som spiste mørk sjokolade 86% i seks uker (37 gram), viste at de husket bedre og lettere konsentrerte seg enn de som ikke fikk sjokolade (ref 2008 Am J Clin Nutr)

Les mer om herlig mørk sjokolade!

 

Ingredienser

Chocolate Chip Cookies

  • 100 g smør (romtemperert)
  • 1.5 dl rårørsukker (kan erstattes med 1 dl honning)
  • 1 egg
  • 2.5 dl sammalt øko spelt / sammalt rug
  • 1 ts vaniljeekstrakt (vaniljesukker)
  • 1.5 ts bakepulver
  • 60 g hakket mørk sjokolade
  • 75 g hakkede nøtter (kan sløyfes)

Slik gjør du

Chocolate Chip Cookies

  1. Forvarm ovnen til 180 gC.
  2. Rør sammen romtemperert smør og rårørsukker til smørbar konsistens.
  3. Tilsett egget. Ha i mel, vaniljesukker, bakepulver, hakkede nøtter og sjokolade. Rør sammen.
  4. Kle en plate med bakepapir. Sett en stor teskje deig på papiret med litt avstand, da kjeksene flyter utover til ca.5-6 cm i diameter.
  5. Stekes på 180 gC på midterste rille i 8-9 minutter til de er gyldne på farge. Avkjøles på rist.