Oppskrifter

Cottagecheesekake med solbær

En saftig cottagecheesekake med smak av vanilje og friske solbær

Nå som solbærene henger modne og søte på mang en bærbusk, er det flott å kunne lage en enkel og næringsrik solbærdessert. Hva med en saftig cottagecheesekake med smak av vanilje og friske solbær? Resten av bærene fryser du ned i kurver til rørt solbær, smoothie og desserter gjennom vinteren.

TIPS: Solbær er rik på C-vitaminer. Det nesten sorte bæret kommer i tillegg med en rekke helsebringende plantestoffer. Mest kjent er de potente antocyaninene, men også flere typer flavonoider som er kraftige antioksidanter. Videre får du B-vitaminer og jern, kopper, kalsium, fosfor, mangan, magnesium og kalium.

Plukk dem nå som de er i sesong og frys dem ned til bruk gjennom resten av året.

Prøv også disse nytelsene:

 

 

Ingredienser

Cottagecheesekake med solbær

  • 250 g cottagecheese (4,3% fett)
  • 2 store øko egg
  • 100 g kokosblomstsukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
  • 2 ts sitronsaft
  • 3 ss øko spelt, finmalt (evt.glutenfritt mel)
  • 300 g solbær, renset
  • 1 klype salt

Slik gjør du

Cottagecheesekake med solbær

  1. Forvarm ovnen til 175gC.
  2. Skill eggeplommer og eggehvite. Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Saltet gjør eggehviten enda stivere. Sett eggehviten til side.
    Pisk så eggeplommene sammen med kokosblomstsukker og vaniljeekstrakt/vaniljesukker.
  3. Rør forsiktig inn cottagecheese, spelt og sitronsaft i kakerøren med en slikkepott. Rør så inn solbærene, men spar noen til pynt. Skjær til sist eggehvitene inn i kakerøren.
  4. Kle en liten rund kakeform på 18-20cm i diameter med bakepapir i bunnen. Smør kantene med litt flytende Rapskokos/smør. Ha kakerøren i formen og stek på midterste rille i ca.50 minutter på 175gC. Kaken skal være litt bløt og serveres lun.