Oppskrifter

Elgkjøttboller i viltsaus

med sopp, brokkoli/rosenkål og mandelpoteter

Nå på høsten er det god tilgang på viltkjøtt her til lands. Kjenner du en jeger kan det godt hende du får kjøpt litt elgkjøtt. Jeg har kjøttdeig av elg i fryseboksen og vil gjerne dele oppskriften på mine saftige, smaksrike kjøttboller av elg. Velegnet om du ikke liker viltsmaken særlig godt, da den dempes fint av timian og muskat.

TIPS: Lag en stor porsjon og frys ned eller inviter venner til middag. Vi inviterte svigermor Målfrid og tantebarnet Vera på ”ville kjøttboller” med viltsaus i dag. Oppskriften falt virkelig i smak.

Server elgkjøttboller i viltsaus, med stekt sopp, dampet brokkoli og mandelpoteter. Topp det hele med frisk timian. Dette blir en rett som lett kan gå igjen på menyen gjennom hele vinteren.

Prøv også disse oppskriftene:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serein «Made By Berit Nordstrand» som du finner i disse butikkene.

 

 

Ingredienser

porsjoner

  • 850 g karbonadedeig av elg
  • 1 gul løk
  • 3 ts havsalt
  • ½-1 ts nykvernet sort pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 0.5 ts revet muskatnøtt
  • 1.5 dl fløte + 0,5 dl flytende rapskokos (evt. 2 dl fløte)
  • 2 øko egg
  • 2 ts timian, tørket
  • 0.5 ts revet muskatnøtt

Viltsaus

  • 2 sjalottløk
  • 50 gram sopp (jeg brukte kantareller)
  • 2.5 dl rødvin
  • 1 dl vann
  • 3 ss øko rømme
  • 1 ts havsalt + 2 ss kokosblomstsukker/honning

Tilbehør

  • mandelpoteter til 6 pers, ca.3-4 småpoteter hver
  • 2 brokkoli, dampet i småbuketter på rist
  • 1 eske sopp (jeg brukte champignon)

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene i en bolle og kna sammen med hendene eller bruk en blender på lav hastighet og kjør ingrediensene sammen til en jevn deig.
  2. Form passe store kjøttboller med en teskje og stek dem i flytende rapskokos/Smøremyk eller smør.
  3. Legg kjøttbollene opp i ei gryte. Sett på lokket og sett gryta til side mens du steker sopp, lager viltsaus, koker mandelpoteter og damper brokkolibuketter.

Viltsaus

  1. Surr finhakket løk i en dyp panne eller en jerngryte.
  2. Grovhakk soppen og surr den sammen med løken i noen få minutter.
  3. Rør inn rødvin, kokosblomstsukker og vann. La sausen putre i 5-10 minutter, så smakene får setter seg.
  4. Rør til sist inn rømme og smak til med salt.

Tilbehør