Oppskrifter

En anledning til å feire – med sjokoladenøtter!

Flotte øyeblikk bør feires - hva med litt sjokoladekos?

Det var utrolg gøy å oppdage at Mat til sinns debuterte som #9 på Bokhandlerforeningens bestselgerliste i kategorien generell litteratur allerede i sin lanseringsuke.

Og nesten enda morsommere å se at Mat med mer landet høyere oppe, plassert som #6  samme uke. Det er den 25. uken at Mat med mer er på bestselgerlisten!

Det er bare helt fantastisk, og svært rørende, å oppleve at så mange andre også engasjerer seg i budskapet som jeg brenner for av hele mitt hjerte og som Fraiva formidler på mange forskjellige vis:

Du kan nyte livet og oppleve enda mer glede, ro og helse gjennom herlige smaker av ren naturlig mat!

Og det er så utrolig motiverende å se at vår satsing blir ønsket velkommen av så mange!

Tusen, tusen takk! Sammen kan vi gjør en forskjell!

Flotte øyeblikk bør feires – hva med litt sjokoladekos?

Her er en av mine helt klart favoritt-oppskrifter fra Mat med mer: Sjokoladenøtter!

Sjokoladenøtter

Det er helt utrolig at noen biter nydelig nøttesjokolade kan telle som en grønnsak!

Kraftig, mørk sjokolade uten melk gir best mulig opptak av kakaobønnens mange plantestoffer, inkl. antioksidanten epicatechin. Søt kokosolje demper bittersmaken og gir deg litt mettet fett av den sunne typen, mens mineralrike nøtter avrunder smaken enda et hakk og utvider repertoaret av levende plantestoffer. En nytelse for både kropp og sjel!

Dette trenger du:
  • 100 g mørk sjokolade (minst 80 % kakao)

  • 1 ts kaldpresset kokosolje/fett
  • 5 dl rå, usaltede nøtter og frø, f. eks.

valnøtter
paranøtter
hasselnøtter
mandler
gresskarkjerner

  • en klype salt
Slik går du frem:

Smelt sjokolade og kokosfett i en kasserolle i et vannbad, eller forsiktig på svak varme. Rør inn hele nøtter og frø. Varier med de typene nøtter og frø du har hjemme: Solsikkefrø, cashewnøtter,
pekannøtter og peanøtter – alle smaker godt.

Stryk sjokoladenøtteblandingen ut over bakepapir til et tynt sjokoladeplatelag.

Avkjøles i kjøleskapstemperatur 1/2 – 1 time – hos oss får den sjelden stå så lenge. Så snart sjokoladen har begynt å stivne, deler vi den opp i biter med en pizzakniv, og så er det bare å kose seg.

Også denne oppskriften kan lett flerdobles.

Selv om alle ingrediensene i sjokoladenøtter er flotte næringsstoffer, bør du ikke spise ubegrensede mengder. Smakene er så kraftige at bare noen få biter gir tilfredsstillelse nok.

Tips
Prøv med å tilsett også smaker fra kanel, kardemomme, revet appelsinskall, chili eller tørkede bær.

Rydd tid i en hektisk hverdag for noen flere øyeblikk til nytelse!

Fordi du fortjener det!