Oppskrifter

Eplecrumble-muffins med havregryn og pepperkaker

Nytes og serveres med gresk yoghurt eller ekte vaniljeis.

Har du pepperkaker igjen i kakeboksen eller rester av et knust pepperkakehus, så kan dette være kaken for deg. Har du ikke pepperkaker så bruk de kjeksene du måtte ha. Stjerneanis har du kanskje igjen fra tidligere julebakst eller du kan kjøpe det bl.a. hos Vitusapotek. Du kan også bruke en stor kakeform og lage kaken som en crumblepai. Nytes og serveres med gresk yoghurt eller ekte vaniljeis.

Nyt også disse dessert-oppskriftene:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

Ingredienser

Eplecrumble-muffins med havregryn og pepperkaker

  • 125 g Smøremyk / smør
  • 75 g kokosblomstsukker/rårørsukker
  • 100 g øko spelt, finmalt
  • 75 g pepperkaker, grovknuste
  • 100 g havregryn
  • 3 store epler
  • 1 ss kanel
  • 0.5 ts stjerneanis, malt
  • 1 vaniljestang, frøene av
  • 1 ss rårørsukker

Slik gjør du

Eplecrumble-muffins med havregryn og pepperkaker

Til en stor form eller 25 muffinsformer trenger du:

  1. Kjør smør, mel og kokosblomstsukker i en foodprosessor til en homogen masse. Har du ikke en foodprosessor så kan du smuldre det sammen med fingrene i en bakebolle.
  2. Knus kjeksene og tilsett dem sammen med havregrynene og bland godt.
  3. Vask eplene og fjern kjernehusene. Skjør dem i skiver som så deles i biter. Fordel eplebitene i muffinsformene. Bland kanel, stjerneanis, rørsukker og vanilefrø og dryss over epleblandingen.
  4. Ha 2 sscrumbledeig over hver muffinsform. Alternativt kan du legge epleskiver i en stor kakeform og ha crumbledeigen i et jevnt lag på toppen.
  5. Stek på 185gC i 15-18 minutter til epleskivene er møre og crumbledeigen gylden og sprø.
  6. Server crumblemuffins med en spiseskje gresk yoghurt og litt honning eller ekte vaniljeis. Riv gjerne litt øko sitronskall over.