Oppskrifter

Falafel

Falafel, tsatsiki og en grønn salat utgjør et herremåltid i seg selv.

Dette er en fabelaktig og mettende vegetarrett laget av kikerter og deilige krydder fra Midtøsten. Den kan serveres i stedet for kjøtt eller fisk og smaker godt sammen med tsatsiki. Falafel, tsatsiki og en grønn salat utgjør et herremåltid i seg selv.

Prøv også:

TIPS: Spis falaflene med en grønn bladsalat og en yoghurtdressing eller med hjemmelaget tsatsiki (her med litt mynte på toppen) på en seng av varm babyspinat.

 

Ingredienser

porsjoner

Falafel

  • 1 potte frisk koriander
  • 2 hvitløkfedd
  • 2 små epler
  • saften og revet skall av 2 økologiske sitroner
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ss rå lokal, flytende økologisk honning
  • 1 ss malt gurkemeie
  • 1 ss malt spisskummen
  • 0.5 ts røde chiliflak
  • 800 g hermetiske kikerter, skylt, avrent og tørket av på tørkepapir
  • 60 g pinjekjerner
  • kikertmel eller rester av kokt brun ris, til dryss
  • havsalt og nykvernet pepper, etter smak

Slik gjør du

Falafel

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Finhakk korianderen, og skrell og finhakk hvitløken.
  3. Skrell eplene, fjern kjernehuset, og skjær eplene i små biter.
  4. Ha alle ingredienser bortsett fra kikerter, pinjekjerner og kikertmel eller brun ris i en foodprosessor. Kjør alt sammen til en grov mos.
  5. Ha mosen i en keramikkbolle.
  6. Ha kikerter og pinjekjerner i foodprosessoren, og kjør til en grov farse.
  7. Rør de to farsene forsiktig sammen.
  8. Fukt hendene lett med vann, og form 12 små boller av farsen.
  9. Legg bollene på et fat, og sett dem i kjøleskapet i 30 minutter.
  10. Ta fatet ut av kjøleskapet, og dryss kikertmel eller kokt ris på en skjærefjøl. Rull bollene i melet eller risen.
  11. Legg bollene på en stekeplate dekket med bakepapir.
  12. Stek bollene i 45–55 minutter, eller til de er sprø på utsiden. Snu bollene med en stekespade halvveis i steketiden.
  13. Server falaflene varme.