Fårikål i Wonderbag

Høsten byr på mer enn glad fargeprakt på trærne, fyr på peisen og mørkere kvelder. Med høsten følger også klassiske gryter som hønsefrikasse og fårikål. Jeg fryder meg både over smaken og vissheten om hvor mye godt denne retten gjør for både kropp og sinn.

Høsten byr på mer enn glad fargeprakt på trærne, fyr på peisen og mørkere kvelder. Med høsten følger også klassiske gryter som hønsefrikasse og fårikål. Jeg fryder meg både over smaken og vissheten om hvor mye godt denne retten gjør for både kropp og sinn.

Ingredienser

2.5 kg lam eller fårekjøtt med bein (bog, nakke eller annen stykningsdel med bein)

2.5 kg hodekål

5 dl vann

6 ts hele pepperkorn

litt havsalt (3-4 ts)

En Wonderbag og gryte

Slik gjør du

1.

Skjær kålen i fire gjennom kjernen og kutt hver fjerdedel i 2 eller 3 mindre biter. Prøv å la litt av kjernen være igjen slik at kålen ikke faller fra hverandre når den langkokes. Deretter legger du lagvis kjøtt og kål i en tykkbunnet gryte, begynn med kjøttstykker og la fettsiden ligge ned mot bunnen.

2.

Fordel salt og hele pepperkorn mellom lagene (evt. ha pepperkornene i en krydderpose). Noen velger også å drysse på litt mel som jevning til sausen. La det siste laget på toppen være kål og avslutt med å helle over vannet.

3.

Sett lokk på gryta og la hele gryta småputre på komfyren i 30 minutter. Når du lager mat i Wonderbag er det viktig å la hele innholdet bli helt gjennomvarmt før du plasserer gryten i baggen. Bruker du større kjøttstykker vil det være behov for lengre tid på komfyren.

4.

Legg deretter gryten i Wonderbagen, bruk et gryteunderlag i bunnen for å beskytte stoffet, og stram til slik at det blir forseglet så godt som mulig. La gryta med fårikål stå og syde videre i wonderbaggen i minst fire og en halv time til, gjerne inntil 8-10 timer, før du åpner og serverer med kokte småpoteter.

Dette innlegget inneholder reklame/produktplassering/sponset av www.naturligliv.no.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter