Oppskrifter

Fermentert småtomat

For både smaken, fordøyelsen og for helsens skyld

Uten levende, fermentert mat med en rikdom av bakterier og enzymer så blir tarmsamfunnet ditt fattig. Det kan bety både overvekt, magetarmbesvær, betennelser og helseplager. Nå som vi vet hvor avgjørende et rikholdig tarmbakteriesamfunn er for en frisk kropp, sterk psyke og klar hjerne, så er det bare å hive seg i gang med superenkel fermentering. Du gjør det for både smaken, fordøyelsen og for helsas skyld.

Les mer i blogginnlegget: Fattig uten fermentering

 

Ingredienser

Fermentert småtomat med hvitløk

  • 24 småtomater
  • 1 hel hvitløk, eller 10 fedd
  • 4 dl saltlake ( av 5 dl vann + 1 ss uraffinert salt)
  • 4 ss myse (eks. Molkosan eller Vita Biosa)

Slik gjør du

Fermentert småtomat med hvitløk

  1. Kok opp saltlaken og avkjøl.
  2. Vask tomatene og rens hvitløksfeddene.
  3. Ha tomater og hvitløksfedd på et lite norgesglass. Rør myse inn i avkjølt saltlake og fyll laken i glasset slik at alle tomatene er dekket.
  4. La glasset stå i romtemperatur i 4-6 dager, så setter du det kjølig til lagring.