Oppskrifter

Festlig fisk på pinne

Nå er mai her med sine herlige fridager og høytider. Det er også måneden hvor mange av oss innvier både grillen og uteplassen.

Både festmat og hverdagens grillretter kan være både enkle og sunne.  Fisk på pinne er en slik rett som fremtoner som festmat, som bare tar få minutter å forberede og som både små og store kropper kan fryde seg over…

Denne retten er en av våre familefavoritter, og er også gjengitt i Mat med mer. Tre fisken på spyd eller stek den bare i passe porsjonsstykker. Legg den på en seng av dampet spinat og byggryn eller server en frisk salat til. Varier tilbehøret ut ifra hva du har tilgjengelig og hva som er i sesong.

Retten kan forberedes ved å lage ferdig både marinade og rømmedip kvelden før. Fiskefileten kan du også skjære opp i passe strimler, tre på spyd og oppbevare i en lufttett boks i kjøleskapet over natten. Du kan bruke mange forskjellige typer fisk og sjømat om du vil.

Fisken kan imidlertid ikke ligge i marinade natten over. Den marineres bare et lite kvarter før steking.

Stek så spydene 2-3 minutter på hver side i stekepanne eller grill på middels temperatur, rull dem i ristede sesamfrø og server på en seng av grønn salat og litt rømmedressing eller tzatziki. Så er det bare å kose seg!

Dette trenger du til 4 personer:

  • 4-500 gram laksefilet skåret i strimler
  • lett ristede sesamfrø til å rulle i etter steking

Laksestrimlene legges i marinade et lite kvarter før de stekes

Marinade:

  • 0,5 dl extra virgin oliven olje
  • 0,5 dl ferskpresset sitronsaft
  • 2 ss tørket/ 5-6 ss fersk koriander
  • 2-3 hakkede hvitløksfedd
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/4 ts gurkemeie
  • 1 ts salt

Bland alle ingrediensene unntatt sesamfrø i en skål, dekk den med plast og oppbevar den i kjøleskapet til den skal benyttes. Holder seg godt i kjøleskapet i maks 3 dager om du vil.

Stek spydene 2-3 minutter på hver side i en stekepanne eller grill på middels temperatur og server!

Varier med forskjellige typer fisk og sjømat. I dag er vi så heldige å ha tilgang på et rikelig utvalg av de beste råvarer fra havet. Tre dem på spyd, så får du omega-3 på pinne…

Enkel rømmedip til fisk:

Rømmedip kan du med fordel lage istand kvelden før.

  • 1,5 dl rømme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts tørket dill
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper etter smak

Prøv også kyllingspyd med peanøttsaus