Oppskrifter

Fish & Chips med remulade

Med kjempegod og sprø panering uten frityrfett.

Har du lyst på moderne Fish&Chips uten alt frityrfettet som gjerne følger med? Bytt ut poteten med søtpotet så får du heller ikke like mye stivelse. Start med søtpotetchipsene og lag remulade og fisk mens potetene bakes i ovnen. Remuladen er stor oppskrift, slik at du har rester til en annen dag. Den passer nemlig utmerket sammen med både kjøttpålegg og fisk.

Prøv også disse oppskriftene:

 

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

Ingredienser

Søtpotetchips

  • 2 søtpotet , skjært i 5x1x1cm tykke strimler (ca.600g)
  • 0.5 dl ekstra virgin olivenolje
  • 1 ss tørket timian
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Fiskefilet

  • 4 fileter valgfri fisk (ca. 600g eks. torsk, hyse, sei, laks)
  • 2 egg
  • 1 dl øko speltmel
  • 1 dl sesamfrø med skall
  • ½ ts salt + ½ ts pepper
  • Flytende Rapskokos/Smøremyk Rapskokos/smør til steking
  • ½ sitron, saften av
  • 2 ss sennep
  • salt og pepper etter smak

Remulade

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 1 dl majones
  • 2 dl grovhakket sylteagurk (evt. fermenterte pickles/grønnsaker)
  • 2 ss finhakket løk (1/4 liten løk)

Slik gjør du

Søtpotetchips

  1. Forvarm ovnen til 175gC.
  2. Skjær søtpotetene i passe strimler.
  3. Ha strimlene i en bolle.
  4. Ha olje og krydder over og bland godt.
  5. Kle en stekeplate med bakepapir og fordel strimlene utover slik at ingen ligger oppå hverandre.
  6. Stekes på 175gC til de er møre, omkring 25 minutter. Snu gjerne strimlene undervegs.

Fiskefilet

  1. Krydre filetene med salt og pepper, vend dem i egg og til slutt melblanding.
  2. Stek dem i smør til de er gylne og gjennomstekte.

Remulade

  1. Rør alle ingrediensene sammen og smak til med havsalt, pepper, sitronsaft og sennep.