Oppskrifter

Fisk i folie

Når middagen lager seg selv!

Fisk i folie finnes i et hav av varianter. Her er en variant vi grillet hos oss i dag som alle likte svært godt. Det ble 6 foliepakker av disse ingrediensene.

  • I følge Helsedirektoratet bør vi spise fisk minst tre ganger per uke og 2 av disse porsjonene bør være fet fisk, og 1 mager fisk. Sild, makrell og laks er eksempler på fet fisk.
  • Videre er det lurt å velge så lite bearbeidet fisk som mulig. Mange ferdige fiskeretter inneholder overraskende lite fisk.
  • Så er det viktig å spise variert! Forskjellig fisk og sjømat inneholder forskjellige næringstoffer. Mens fet fisk er kjent for omega-3, så er det mye jod i mager fisk som f.eks. torsk.

Det finnes mye å velge mellom av både nydelig fisk og sjømat! Og kanskje også litt mye å tenke på. Det skal smake godt, det skal gi en helsegevinst og det skal helst være så miljøvennlig som mulig.

Nyt også disse smaksrike og lettvindte fiskerettene:

 

Ingredienser

porsjoner

Fisk i folie

  • 500g søtpotet, skrellet og delt i terninger
  • 150 g fiskefilet per person
  • 1 stor brokkoli, ca. 500g inklusive stilk
  • 3 stilker vårløk
  • 50 g smør
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss soyasaus
  • 1 rød chilli uten frø, finhakket
  • ½ lime, saften
  • frisk koriander, hakket
  • salt og pepper

Slik gjør du

Fisk i folie

Vask og rens grønnsakene.

Skjær søtpotet og brokkolistilt i terninger. Kok i 5 minutter i lettsaltet vann.

  1. Del brokkolibukettene i småbuketter, vårløken i ringer, hakk hvitløk og chilli.
  2. Smelt smøret i en kasserolle og surr hvitløk og chilli i smøret. Tilsett soyasaus og limesaft.
  3. Lag seks store ark av aluminiumsfolie (50x50cm).
  4. Dander så grønnsakene på foliearkene, legg torskefileten på toppen og ha 2ss smørsaus på toppen, sammen med hakket frisk koriander.
  5. Krydre med litt kvernet havsalt og kvernet sort pepper. Brett sammen folien ved å samle alle hjørnene opp mot midten, etterfulgt av kantene og klem så du får en lukket pose.
  6. Grilles på middels varme i 10-15 minutter.