Oppskrifter

Fiskekakesandwich

La oss få fiskekaka inn på middagsmenyen igjen

Da jeg vokste opp hadde vi fiskekaker til middag fast en gang i uka. I løpet av to uker hadde vi hatt både fiskekaker i brun saus, lettsaltet torsk og fiskeboller i hvit saus. Nå går sjømatkonsumet ned tross flott produktutvikling med trendy smaker og enkle forpakninger. Ifølge sjømatrådet er sjømatkonsumet redusert med hele 40% de siste fem årene (2012-2017). La oss løfte konsumet tilbake dit det bær være og sikre kroppen nødvendige byggeklosser fra havets spisskammer. Vi trenger betydelig mer av både omega-3 og jod som nettopp fisken kan bidra med.

Start gjerne med å få fiskekaka inn på middagsmenyen og med å lage en lekker fiskekakesandwich til lunch. Fiskekaken er nydelig både varm og kald bare du har rett tilbehør.

Prøv også:

 

Her finner du oversikt over butikker som selger mine produkter

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien «Made By Berit Nordstrand».

 

Ingredienser

porsjoner

Fiskekakesandwich

  • 4 skiver grovt brød, ristet i stekepannen (jeg brukte grytebrød)
  • 1 ts Smøremyk Rapskokos/smør til brødskiven
  • 4 skiver bacon (velg gjerne fra beitedyr/øko)
  • 4 store fiskeburgere (jeg brukte Lofotburger)
  • 2 ss øko rømme
  • 1 ss BN ren majones
  • 2 ts sennep Dijon
  • 1 ts sitronsaft, havsalt og pepper etter smak
  • salat av 2 håndfull rukkola, 2 tomater i skiver og ½ skivet rødløk
  • litt fersk kantarell (kuttes om den ikke er i sesong)

Slik gjør du

Fiskekakesandwich

  1. Skjær en skive grovbrød per person, smør den med litt extra virgin olivenolje eller Smøremyk Rapskokos og rist den i en tørr panne på middels temperatur.
  2. Stek fiskeburger, baconskiver og sopp (om du har).
  3. Vask sakaten og skjær tomat og rødløk i skiver.
  4. Pisk til sist sammen rømme, majones og sennep og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Dander så smørbrød med salat, fiskeburger, stekt sopp og bacon og topp det hele med litt frisk timian.

Pakk lunsjbokser med slike herlige delikatesser – eller server det til frokost, lunsj eller kveldsmat hjemme.