Oppskrifter

Fiskepakker

Fiskepakker på grillen sikrer lettvindt mat i sommervarmen og dekker kroppens behov for fisk flere ganger i uken selv i ferien. Hakk opp grønnsaker i alle regnbuens farger, sett frem skåler med løk, urter og fisk på benken og del ut folieark så alle kan få lage sin helt spesielle variant. Bon appetitt!

Lag herlige fiskepakker ukentlig, og fyll kroppen med både plantestoff og smarte fettsyrer. Næringsstoffene her gir deg ”full pakke” – alle de byggeklossene cellene dine trenger for et supersterkt immunforsvar, et fornøyd hjerte og god sinnsstemning til sene sommerkvelder.

Jeg må nok erkjenne at jeg aldri følger en oppskrift når jeg lager fiskepakker. Det finnes dog en basisformel:

beinfri fiskefilet + fargerike grønnsaker + krydder og urter + smør eller olje + folie

Variasjoner: Varier grønnsaker med for eksempel fennikel, rød/ grønn paprika, gul/ grønn squash, sjampinjong, asparges, sukkererter, revne rotgrønnsaker og annet du måtte ha i hus. Varier med urter og krydder du liker. Dill, paprika og revet sitronskall er vår favoritt, etterfulgt av estragon, persille og koriander. Det finnes også mange gode krydderblandinger! (Se etter de uten tilsatt salt eller MSG)

Tips! Denne retten er perfekt på tur! I stedet for pølser legger du fiskepakker på rist over bålet eller grillen. De smaker saftig og godt, og spises bare med en gaffel rett fra pakken. Ingen avanserte kokeutstyr kreves, og pakkene kan godt lages kvelden før og oppbevares i kjøleskapet over natten.

Denne oppskriften er fra boken Mat med mer

 

 

 

Ingredienser

porsjoner

Fiskepakker

  • 800 g fiskefilet
  • 4 ss smør
  • 3 stk gulrøtter i strimler
  • 1 stk purreløk i strimler
  • 1 stk brokkoli, hakket
  • 1 stk gul paprika i strimler
  • havsalt og nykværnet pepper etter smak
  • krydder og urter, se tips under

Slik gjør du

Fiskepakker

  1. Legg grønnsakene på et aluminiumsfolieark.
  2. Legg et fiskestykke over grønnsakene.
  3. Krydre med salt og pepper, og legg 1/2 ss smør (jeg skjærer et smørflak med ostehøvel) eller 1 ss olivenolje på toppen.
  4. Pakk igjen foliepakken ved å samle alle hjørnene på toppen og krøll folien sammen til en “lukket skål” slik at kraften ikke renner ut under steking.
  5. Stek foliepakkene i ovn på 175 grader C i 15-20 minutter, eller like lenge på grillen på moderat varme.