Oppskrifter

Fløtestuet nykål med sprø chorizo

Nykål er perfekt tilbehør til fisk og fløtesaus til nykål topper denne fiskeretten

Nå er nykålen i sesong og hva er vel bedre da enn en nydelig fløtestuet nykål med sprøstekt chorizo? Nykålen er perfekt tilbehør til fisk, fløtesausen til nykålen topper fiskeretten. Her har jeg valgt å servere med grillet laks til og kombinasjonen er nydelig.

Prøv også deilige fiskerettene:

 

Ingredienser

porsjoner

Fløtestuet nykål med sprø chorizo

  • ½ hode nykål
  • 1 liten purreløk
  • 1.5 dl fløte
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ss smør til steking
  • 50 g chorizo, finhakket
  • havsalt og pepper etter smak

Slik gjør du

Fløtestuet nykål med sprø chorizo

  1. Skjær chorizopølsene i småbiter og surr sprø i en tørr stekepanne. Sett til side.
  2. Snitt nykålen og purreløken og forvell i lettsaltet vann i 2 min
  3. Slå av kokevannet. Surr ett fedd hvitløk i 1 ss smør i en gryte. Slå fløten over. Ha kål og purre i gryta og varm mens du rører.
  4. Smak til med havsalt og pepper. Strø chorizobitene over ved servering.