Frokostpannekake uten melk og gluten

Det er ikke alltid like enkelt å finne på noe godt og næringsrikt til frokost når barnet ikke skal ha hverken gluten eller melk. Her har jeg byttet bort den tradisjonelle brødskiven med en kjempegod oppskrift på en frokostpannekake til inspirasjon og nytelse for både liten og stor. Denne frokostpannekaken er fri for både gluten og melk. Den holder seg litt svakere sammen enn en stivelsesrik hvetepannekake, men det går fint. Den skal jo i stykker uansett.

Det er ikke alltid like enkelt å finne på noe godt og næringsrikt til frokost når barnet ikke skal ha hverken gluten eller melk. Her har jeg byttet bort den tradisjonelle brødskiven med en kjempegod oppskrift på en frokostpannekake til inspirasjon og nytelse for både liten og stor. Denne frokostpannekaken er fri for både gluten og melk. Den holder seg litt svakere sammen enn en stivelsesrik hvetepannekake, men det går fint. Den skal jo i stykker uansett.

Ingredienser

2 økologiske fullmodne bananer

4 egg

4 dl glutenfri havregryn

2 ss honning

Slik gjør du

1.

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør på full speed i 1 minutt.

2.

Ha rapsolje, kokosfett eller smør i stekepannen og stek pannekakene på moderat varme.

Server med skivet banan, honning og friske bær. Velbekomme!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Se video: Berit lager frokost 

Forekomsten av cøliaki er firedoblet siden jeg var lita jente. Hva kan dette skyldes? Tåler ikke det moderne mennesket korn? Les mer om dette i et tidligere blogginnlegg Urkorn KAN

Siktet hvetemel er et eksempel på en karbohydratkilde som er strippet for nyttige næringsstoffer, fordi næringsrik kim og kli er renset bort. Omkring 75-80% av næringsstoffene forsvinner på veien fra fullkorn til hvitt mel.

Her er noen næringsrike oppskrifter hvor jeg har byttet ut hvetemel med urhvete uten at dette går på bekostning verken smak eller konsistens: Start-brød med emmer, saftige hveteboller med landhvete og Vafler med dalahvete/emmer.

Andre oppskrifter