Berits blogg

Fudgy Brownies

Fudgy Brownies er saftige, fyldige brownies rik på både sjokoladesmak og byggeklosser med helsekraft. Både bønner, egg og quinoa byr på aminosyrer cellefabrikkene trenger når...

Fudgy Brownies er saftige, fyldige brownies rik på både sjokoladesmak og byggeklosser med helsekraft. Både bønner, egg og quinoa byr på aminosyrer cellefabrikkene trenger når de skal bygge proteiner som hormoner, signalstoff og muskelfibre. Vitaminarbeidere og mineralverktøy følger også med. Kakaobønner i kakaopulveret bidrar med plantekraft fra polyfenoler, som kan både kan stimulere immunforsvaret og slokke gnister fra forbrenningen. Du kan glede deg over en lettvindt oppskrift og kort veg til både nytelse og helsekraft.

Studier gjennomført det siste tiåret viser at kakao og sjokolade er rik på plantestoffer (polyfenoler) som kan beskytte mot både betennelser, kreft og hjerte-karsykdom (ref. Steinberg FM et al, Cocoa and Chocolate Flavonoids: Implications for Cardiovascular Health, Journal of the Am Dietetic Assosiation, 2003)

Dette trenger du til 6 personer:

  • 4 dl bønner (black beans, butterbeans eller andre bønner du måtte ha i hus)
  • 10 dadler
  • frøene av 1 vaniljestang
  • 1,5 dl kakaopulver (gjerne økologisk, rått for både helsekraft og smak)
  • 1 egg
  • 1 ss kvernede quinoafrø (kan kuttes)

Kjør alle ingrediensene til en gjevn deig med en stavmikser eller en foodprosessor med skarpe kniver. Enklest i en bakebolle med stavmikser. I foodprosessoren klisser det seg lettere fast, så forsøk litt i gangen. Kle en liten ildfast form med bakepapir og smør deigen utover i et passe tykt (ca. 2 cm) lag. Stekes midt i ovnen på 100 gC i 45-60 minutter.

Skjæres opp i firkantede serveringsstykker og serveres til til yohurt, hakkede nøtter og bær eller til en rømmeklatt og litt tyttebær.

Så er det bare å nyte sjokoladesmaken, sødmen og helsekraften!