Glutenfrie vegan tacolefser

Disse tynne glutenfrie tortillalefsene er akkurat så gode som en tortillalefser skal være. Men til forskjell fra hvetetortillas er de både vegan, glutenfrie og pakket med protein og fiber fra næringsrike kikerter. Dette er tortillalefser som løfter tacoens næringsverdi flere hakk for hele familien.

Disse tynne glutenfrie tortillalefsene er akkurat så gode som en tortillalefser skal være. Men til forskjell fra hvetetortillas er de både vegan, glutenfrie og pakket med protein og fiber fra næringsrike kikerter. Dette er tortillalefser som løfter tacoens næringsverdi flere hakk for hele familien.

Ingredienser

4 ss linfrø, kvernede

4 ss varm vann

5 dl kikertmel

4 dl vann

0.5 ts havsalt

1 ts spisskummen

1 ts gurkemeie

Slik gjør du

1.

Rør sammen kvernede linfrø og 4-5ss varmt vann i en stor bolle og la det sette seg i 5 minutter. Jeg kjører bare hele linfrø i en blender, så blir de kvernet nok.

2.

Tilsett kikertmel, vann, salt, spisskummen og gurkemeie og rør til det ikke finnes klumper. Røren skal være omtrent som pannekakerøre.

3.

Varm en stekepanne til medium temperatur (platen min går til 10 og da har jeg den på 7). Smør pannen med en liten teskje Smøremyk rapskokos/kokosfett/rapsolje.

4.

Ha litt under en desiliter røre i pannen (80-90ml) og bekk litt på pannen så røren danner en liten tortilla-størrelse (12-15cm i diameter). Stek i 2-3 minutter, snu og stek i 1 minutt.

5.

Jeg smurte ikke pannen mellom hver lefse, men setter røren seg fast så smør pannen litt mer. Legg lefsene på en rist, litt oppå hverandre det går fint.Oppskriften holder til trenger du til 6-7 tortilla-lefser

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Doble porsjonen og stek ekstra lefser så har du til matpakke-wraps om du vil.

La deg inspirere! Prøv også:

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev og få smarte og lekre oppskrifter i mailboksen din hver uke – helt gratis.

Andre oppskrifter