Oppskrifter

Gratinert grønnsaksform med egg

Glutenfritt og kjempegodt!

Gluten er et fremmed protein for kroppen som stadig flere sliter med å fordøye. Det kan gi seg utslag i magesmerter, luftplager,løs mage og sykdomsfølelse i kroppen. Da er det flott at glutenintoleranse somregel kan tilhele. Glutenfri mat en periode, samtidig som man styrker bakteriefloraen i tarmen hjelper mange. Denne nydelige retten er glutenfri!

Denne gratinert grønnsaksform med ovnsbakte egg ble barna bare helt forelsket i. Jeg småhakket det jeg hadde av grønnsaker og blandet dem med krydder og urter vi liker. Brukte to håndfull hakkede grønnsaker per person omtrent.

I denne retten får du hele regnbuen av antioksidantrike grønnsaker og fullverdige proteiner fra egg. Optimal start på dagen for både liten og stor!

Dette trenger du til 4 personer:

  • To håndfull hakkede grønnsaker per pers, f.eks.
    • 1 grønn squash
    • 1 rød paprika
    • 1 gul paprika
    • 1 løk + 2 fedd hvitløk
    • 3 tomater (ev.en boks/ pappkartong)
  • 1 boks/pappkartong kidneybønner
  • Godt krydder til grønnsaker/ egg
    • 1 ts spisskummen
    • 1 ts oregano
    • 1 ts koriander
  • Salt og pepper etter smak
  • 4 egg
  • 1-2 dl revet gulost

Fremgangsmåte:

Forvarm stekovnen til 175gC. Småhakk løk og hvitløk og stek dette i en stekepanne på middels temperatur i 1 ss smør. Pass litt på varmen; ikke la dem bli brune! Småhakk øvrige grønnsaker og hell det opp i stekepannen sammen med bønner. Surres 2-3 minutter under stadig vending, slik at grønnskene blir møre. Bruker du hermetiske tomater, slår du disse samt krydder og urter i til slutt. Hell de surrede grønnsakene over i en ildfast form. Lag fire små fordypninger i grønnsakene, og knekk ett egg i hver fordypning. Strø ost oppå grønnsakene omkring eggene. Sett formen midt i ovnen på rist i 15 minutter (sjekk så om eggeplommen er passe stekt for deg, eller la fomen stå litt lenger)

Så er det bare å glede seg over en optimal start på en ny dag!