Oppskrifter

Gresskarkrem

Prøv denne gresskarkremen og det er siste gang gresskarkjøtt og kjerner går til spille.

Lager du lykter av gresskar til Halloween, så har du sikkert også opplevd å få oransje fingre eller vanskelige flekker på klærne. Den kraftige fargen skyldes karotenoider, som varter opp med en kraftig effekt også i kroppen. Jo sterkere farge, dess mer godsaker får du.

I tillegg nyter tarmbakteriesamfunnet ditt av rikelig med fiber de elsker. Både fruktkjøttet og kjernene er vel verdt å anvende i mat. De beriker deg med vitamin B6 og B9, rikelig med vitamin C og mye mer.

Prøv også disse smarte og kjempegode oppskriftene:

Les også: Berik hverdagsmaten din med frø

 

 

Ingredienser

porsjoner

Gresskarkrem

  • 500 g gresskar uten skall og kjerner, i grove biter
  • 3 appelsiner uten skall og kjerner
  • 4 dl appelsinjuice
  • 1 dl olivenolje
  • saft av ½ sitron
  • salt

Topping

  • 3 ss gresskarkjerner
  • salt
  • 4 ss gresskarkjerneolje
  • en liten håndfull karse

Slik gjør du

Gresskarkrem

  1. Legg gresskarbitene i en ildfast form sammen med appelsiner og appelsinjuice.
  2. Stek i ovn under lokk i 25 minutter ved 160 °C til gresskarbitene er møre.
  3. Legg over i en blender og kjør glatt sammen med olivenolje og sitronsaft.
  4. Smak til med salt.

Topping

  1. Ha gresskarkjernene på et smurt bakepapir og stek dem gylne i ovnen ved 170 °C i 15–20 minutter.
  2. Dryss over salt.
  3. Anrett kjernene over kremen sammen med gresskarkjerneolje og karse.