Grillspyd-miks

Har du lyst på kjøttmat på grillen, og samtidig holde kjøttforbruket ditt på et fornuftig nivå? Hva er vel ikke bedre da enn å porsjonere kjøttet ved å lage fargerike grillspyd til liten og stor. Du anretter ett kjøttspyd og et grønnsaksspyd på hver tallerken, sammen med litt kokt quinoa, en søtpotetpure eller en linsesalat og topper det hele med en enkel rømmedip.

Har du lyst på kjøttmat på grillen, og samtidig holde kjøttforbruket ditt på et fornuftig nivå? Hva er vel ikke bedre da enn å porsjonere kjøttet ved å lage fargerike grillspyd til liten og stor. Du anretter ett kjøttspyd og et grønnsaksspyd på hver tallerken, sammen med litt kokt quinoa, en søtpotetpure eller en linsesalat og topper det hele med en enkel rømmedip.

Ingredienser

Grønnsaksgrillspyd

3 sopp

0.125 liten squash

0.125 rødløk

2 cherrytomater

0.125 brokkoli

Kjøttspyd

100 g entercote skåret i terninger

0.125 rødløk

Marinade til kjøttet

0.125 dl dl rapsolje til steking

0.125 dl finhakket frisk koriander (eller annen frisk urt som timian, oregano, rosmarin med mer)

0.25 fedd hvitløk, finhakket

0.125 sitron, saften

0.063 ts kvernet sort pepper

Enkel rømmedip

1 ss rømme

0.5 fedd hvitløk, finhakket

0.5 ss friske urter som koriander, persille, basilikum, timian, oregano etc.

0.063 ts kvernet sort pepper

Slik gjør du

1.

Legg trespyd i bløt.

2.

Bland marinaden til kjøttet.

3.

Skjær kjøttet i passe terninger. Bland kjøttbiter og marinade og sett til side (1-2 timer, evt. over natten).

4.

Rens og kutt grønnsaker i passe biter og tre dem på spyd. Tre så de marinerte kjøttbitene på spyd.

5.

Grill på moderat varme.

6.

Rør sammen rømmedippen og server grillspyd med rømmedip og evt. mer tilbehør som kokt quinoa, byggryn, mathavre, potetsalat eller en nydelig søtpotetpurè.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Bruker du grillspyd av tre så bør de bløtlegges for ikke å ta fyr.

Bruk gjerne rester av grønnsaker du har liggende i kjøleskapet og avskjær av kjøtt om du har. Rester av karbonadedeig kan formes som kjøttboller på spyd. Har du kjøttrike grillpølser (>90% kjøtt) kan disse gjerne kuttes i biter og bli kreative pølsespyd sammen med rødløk og de grønnsakene du måtte ha.

Alt grønt kan i prinsipp grilles. Stivelsesrike rotgrønnsaker tar imidlertid litt lenger tid. Skiver av søtpotet, småpoteter, gulerot, pastinakk og kålrot bør få et raskt oppkok før de grilles, slik at de blir passe møre inni når de er ferdig grillet utenpå.

Prøv også disse nydelige oppskriftene:

Andre oppskrifter