Grillspyd på salatseng

Dette er en av våre absolutte grillfavoritter. Med rene kjøttstykker og fargerikt plantefôr får du helsekraft til en sterk kropp, et sterkt immunforsvar og til motivasjon, trivsel og glede.

Dette er en av våre absolutte grillfavoritter. Med rene kjøttstykker og fargerikt plantefôr får du helsekraft til en sterk kropp, et sterkt immunforsvar og til motivasjon, trivsel og glede.

Ingredienser

2 grillspyd

125 g entrecote

10 stk plommetomater (5 på hvert spyd)

rapsolje til pensling

0.25 hode hjertesalat

0.5 stilker vårløk

0.5 pærer i skiver

1.5 skiver brie

0.25 håndfull valnøtter

balsamikokrem

Slik gjør du

1.

Tenn grillen.

2.

Legg grillspydene i vann i min. 15. min. Ellers tar de fyr på grillen.

3.

Skjær opp kjøttet i passe biter.

4.

Tre tomater og kjøttbiter på spydene.

5.

Pensle spydene med rapsolje og krydre med salt og pepper.

6.

Vask salaten og legg bladene utover et stort fat.

7.

Skjær opp pærene i skiver og fordel utover.

8.

Hakk vårløken og strø utover salaten.

9.

Skjær osten i skiver og spre utover fatet. Strø over nøtter.

10.

Server grillspydene oppå salaten og ha litt balsamikokrem over.

Så er det bare å nyte de gode smakene av grillmaten i godt selskap.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Grillspyd med både kjøtt og grønnsaker er en flott måte å moderere kjøttforbruket og øke forbruket av grønt på. Kjøp rene kjøttstykker av god kvalitet, omkring 100g per person, og skjær kjøttet oppi små biter. Tre kjøttbitene på spyd med de grønnsakene du måtte ha for hånden. Det meste av grønnsaker egner seg for en runde på grillen.

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter