Oppskrifter

Grønnkål-crisp

Smart og kjempegod snacks!

Har du grønnkål, så kan du lage hjemmelaget supergod snacks som du kan nyte hver dag om du vil. Denne retten ble laget i tv-serien «Bra godt» på TV 2.

Grønnkål er en av de sunneste grønne grønnsakene vi har der den formerlig strutter av antioksidantkraft, vitaminer og mineraler. Den har kraftig smak, nesten helt uten kalorier og kan benyttes i mange spennende retter. Benytt den i retter som pizza, pai, pasta, salater, mos og pureer.

Og har du grønnkål til overs? Da er hjemmelaget grønnkålkrisp fantastisk godt.

Prøv også:

 

Ingredienser

Grønnkål-crisp

  • 200 g grønnkålblader
  • 0.5 dl olovenolje

Slik gjør du

Grønnkål-crisp

  1. Forvarm ovnen til 175 g C.
  2. Vask og tørk grønnkålen og riv kålbladene av stilken. Riv bladene i passe biter.
  3. Ha alt i en bolle sammen med olje og salt.
  4. Kle et stekebrett med bakepapir. Spre grønnkålen jevnt utover på platen, slik at du har kun ett lag.
  5. Stekes på 175 g C i 8-10 minutter. Følg med, ta dem ut når de begynner å bli gylne.

 

TIPS: Prøv tørking igjennom natten på 50 g C varmluft om du vil. Forsøk med 1 ss eplesider-eddik i olivenoljen. Strø over 1 ts gurkemeie og litt mineralsalt.