Gul ertesuppe

Nydelig suppe som lager seg selv. Jeg vil gjøre det enda enklere for deg å spise sunt. Her får du oppskrift på en stor porsjon kraftsuppe du kan tilberede søndag ettermiddag/kveld, så har du ferdig middag til 2 ukedager om du vil.

Nydelig suppe som lager seg selv. Jeg vil gjøre det enda enklere for deg å spise sunt. Her får du oppskrift på en stor porsjon kraftsuppe du kan tilberede søndag ettermiddag/kveld, så har du ferdig middag til 2 ukedager om du vil.

Ingredienser

1 kg røkt og saltet svineknoke

500 g tørre gule erter

1 gul løk, finhakket

0.5 sellerirot, i terninger

2 ts timian, tørket

3 l vann

Slik gjør du

1.

Bløtlegg ertene i vann over natten. Hell så av vannet.

2.

Kok opp svineknoken i 3 liter vann og la den småkoke i ½ time, skum av. Tilsett erter, løk, selleri og timian i biter og kok opp sammen med svineknoken. Tilsett timian og la alt småkoke i ca. 2-3 timer.

3.

Ta opp knoken og skjær kjøttet i passe biter. Ha kjøttet tilbake i suppen.

4.

Serveres med ristet grovbrød og smør.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Du kan også tilsette andre grønnsaker i suppen, slik som gulerøtter, kålrot, jordskokk, poteter og purreløk.

Kjøp en saltet og gjerne røkt svineknoke på butikken eller bruk rester av pinnekjøtt, litt juleskinke eller beinet av et oppspist fenalår. Legg tørre, gule erter i vann over natten. La suppen trekke 2-3 timer, så smaker du litt som kveldsmat og sparer resten av denne fyldige, mettende og smaksrike gul ertesuppe. En dag serverer du så ertesuppe sammen med ristet grovt brød og en annen dag kan suppen få følge av pannekaker.

Glad i suppe? Da bør du prøve disse oppskriftene:

Andre oppskrifter