Oppskrifter

Gul ertesuppe

Nydelig suppe som lager seg selv

Jeg vil gjøre det enda enklere for deg å spise sunt. Her får du oppskrift på en stor porsjon kraftsuppe du kan tilberede søndag ettermiddag/kveld, så har du ferdig middag til 2 ukedager om du vil.

Kjøp en saltet og gjerne røkt svineknoke på butikken eller bruk rester av pinnekjøtt, litt juleskinke eller beinet av et oppspist fenalår. Legg tørre, gule erter i vann over natten. La suppen trekke 2-3 timer, så smaker du litt som kveldsmat og sparer resten av denne fyldige, mettende og smaksrike gul ertesuppe. En dag serverer du så ertesuppe sammen med ristet grovt brød og en annen dag kan suppen få følge av pannekaker.

Glad i suppe? Da bør du prøve disse oppskriftene:

 

 

Ingredienser

Gul ertesuppe

  • 1 kg røkt og saltet svineknoke
  • 500 g tørre gule erter
  • 1 gul løk, finhakket
  • 1/2 sellerirot, i terninger
  • 2 ts timian, tørket
  • 3 liter vann

Slik gjør du

Gul ertesuppe

  1. Bløtlegg ertene i vann over natten. Hell så av vannet.
  2. Kok opp svineknoken i 3 liter vann og la den småkoke i ½ time, skum av. Tilsett erter, løk, selleri og timian i biter og kok opp sammen med svineknoken. Tilsett timian og la alt småkoke i ca. 2-3 timer.
  3. Ta opp knoken og skjær kjøttet i passe biter. Ha kjøttet tilbake i suppen.
  4. Serveres med ristet grovbrød og smør.

TIPS: Du kan også tilsette andre grønnsaker i suppen, slik som gulerøtter, kålrot, jordskokk, poteter og purreløk.