Berits blogg

Fløyelsmyk sjokolademousse

Naturens søtsmak kan du finne i både lønnesyrup og dadler - flott som erstatter for raffinert sukker som er strippet for næring.

God helse krever mer enn luft, mat og vann. Skal man leve livet til det fulle trengs både kjærlighet, følelser, fellesskap og verdighet. Verdighet kan vi også bygge med trygge samvær og gode ord.

Hva med en sjokolademousse som både byr på nydelige smaker og helsekraft?

Naturens søtsmak kan du finne i både lønnesyrup og dadler – flott som erstatter for raffinert sukker som er strippet for næring. Har du sjokoladepulver, avokado og litt nøtter i hus, så har du kanskje verdens beste og sunneste sjokolademousse. Det blir krig om å få slikke både bolle og slikkepott når desserten er servert.

Lønnesyrup er laget av plantesaft fra lønnetreet og inneholder like mye søtsmak, færre kalorier og mer mineraler enn honning- især mineralene mangan og sink. Plantesaften er varmet slik at vann fordamper, konsistensen blir tykkere og du får syrup med et sukkerinnhold på omkring 60%.

Mineralet mangan er et verktøy som brukes til å aktivere en kraftig antioksidant (superoksyd dismutase) inne i cellefabrikkene dine. Sink bidrar sammen med mangan til cellenes antioksidantforsvar. Da er det flott at du kan kose deg med helt raw sjokolademousse og nyte tanken på at den nydelige smaken  kan bidra til å dempe oksidativt stress, styrke immunforsvaret og forebygge kreft.

Dette trenger du til 2 personer:

  • 1 moden avokado
  • 4 dadler
  • en håndfull cashewnøtter (12-14 stk)
  • 1 ss lønnesyrup
  • 2 spiseskjeer kakaopulver (jeg brukte rå kakao)
  • 0,5 dl kaldt vann

Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør det sammen med en stavmikser til jevn konsistens. Hakk gjerne litt pistasjenøtter eller andre nøtter og strø på toppen ved servering. Friske bringebær er også nydelig til sjokoladesmaken. Så er det bare å kose seg.