Oppskrifter

Hjemmelaget eggesalat – og majones!

Eggesalat - Sunt fett for hjernen og protein for musklene

Riktige mengder (ikke nødvendigvis rikelige mengder!) sunt, naturlig fett er godt for hjernen.

Egg inneholder en kraftfull kombinasjon av lecitin, B-vitaminer, jern, sink og omega-3. Omega-3-nivået varierer mye med hvilke egg du kjøper. Jeg anbefaler økologiske egg.

Mine barn elsker slik eggesalat –

  • 6 hakkede hardkokte egg
  • 1 dl majones – se enkel oppskrift under!
  • salt og pepper etter smak

Noen liker 3 ss hakket purre eller vårløk i denne, men vi lager den uten, slik at hver enkelt heller kan strø vårløk på etter smak når vi spiser eggesalaten. Prøv deg også frem med litt sennep i eggesalaten om du liker det.

Kjøper du majones i butikken ? Velg en variant med enkel og forståelig innholdsfortegnelse.

Det er unødvendig å få i seg fortykningsmidler, konserveringsmidler (kaliumsorbat, natriumbenzoat), surhetsregulerende midler, aromastoffer og fargestoffer i enkelte typer majones du kjøper ferdig.

Superenkel majones!

Det er kjemperaskt å lage majones selv, og da vet du at du får i deg kun sunne, naturlige ingredienser!

Lag hjemmelaget majones på bare 2 minutter…

Hjemmelaget majones på en-to-tre:

  • 2dl olivenolje
  • 2 eggeplommer (romtempererte)
  • 2ss vann
  • 2 ts sennep
  • 2 ts hvitvinseddik
  • salt/pepper etter smak

Hell alle ingrediensene unntatt oljen i en høy og smal beholder. Sett stavmikseren i bunnen og hell over oljen forsiktig. Deretter er det bare å gi gass på stavmikseren og ettersom man ser at emulsjonen starter, løfter man litt på stavmikseren. Ett minutt senere er majonesen ferdig.

Noen andre smaksforslag – trøffelolje, karri, pepper eller wasabi. Og hva med urtemajones? Eller en dråpe sitron eller lime? Du kan variere krydder etter smak og humør, og kos deg med mulighetene!