Oppskrifter

Hjemmelaget snickers

Dette er en oppskrift som er en favoritt i vårt hus. Prøv disse hjemmelagde snickers-bitene du også og lag gjerne litt ekstra, så har du en liten dessert-bit når det kommer uanmeldt besøk.

De tiner på kjøkkenbenken mens du koker kaffen. Utrolig at du kan trylle frem en slik deilig dessertbit av råvarer kroppen gjerne vil ha – en nytelse for kropp og sinn!

 

Ingredienser

Nougat

  • 4 ss mandelsmør eller cashewnøttsmør (kjøp på helsekost eller knus nøttene selv i en blender)
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss kokosmel

Karamell

  • 12 stk myke dadler, finhakket
  • 10 ss vann
  • 0.25 ts mineralsalt
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ss kokosolje (smeltet kokosfett)
  • 1 dl grovhakkede peanøtter

Sjokolade

  • 100 g hakket mørk sjokolade
  • 1 ts kokosolje (smeltet kokosfett)

Slik gjør du

Nougat

  1. Bland ingrediensene til nougat i en bolle og bland til en jevn masse.
  2. Kle et brett med bakepapir,- et som er passe stort til at du får det inn i fryseren.
  3. Trykk nougaten utover og form det til et 1 cm tykt rektangel.
  4. Settes i fryseren for å stivne (1 time)

Karamell

  1. Fjern steinene i dadlene og finhakk dem.
  2. Bland ingrediensene til karamellen i en blender eller bruk bolle og stavmikser.
  3. Kjør på full hastighet til du har en jevn og kremet masse. Du må nok stoppe blenderen flere ganger og skrape ned masse som klistrer seg på veggen.
  4. Smak til karamellen og juster smakene om nødvendig.
  5. Smør halvparten av karamellen utover nougatlaget. Resten kan du benytte som karamellsaus til iskrem eller ganske enkelt som søtpålegg.
  6. Strø hakkede nøtter utover karamellaget og trykk dem litt nedi snickersen.
  7. Sett platen tilbake i fryseren (1 time)

Sjokolade

  1. Smelt mørk sjokolade og kokosfett i vannbad.
  2. Del snickersmassen i 6 avlange snickers, som så deles i to til 12 passe snack-biter.
  3. Smør dem med smeltet sjokolade ved hjelp av en liten slikkepott eller skje.
  4. Jeg hopper over å dekke bunnen, men dekk dem gjerne helt rundt om du vil.
  5. La stivne i fryseren i 15 min før servering.

Ta frem en liten bit til kaffen ved neste venninnebesøk! Husk de smelter i romtemperatur, så de egner seg ikke til å stå fremme i en skål vendig lenge.