Oppskrifter

Hjemmelaget surkål

Smaken av jul

Det er få ting som lukter mer jul enn surkål som putrer i gryten før julen ringes inn. Å lage surkål selv er veldig enkelt og så smaker det så mye bedre enn ferdigkjøpt surkål. Har du ikke lagd det før, så får du oppskriften her.

Nyt også:

 

Ingredienser

Hjemmelaget surkål

  • 750 g hodekål
  • 2 ts salt
  • 1 ss karve
  • 2.5 dl vann/eplejuice/ tørr hvitvin
  • 2 ss eddik
  • 2 ss rårørsukker

Slik gjør du

Hjemmelaget surkål

  1. Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt og karve i en kjele.
  2. Tilsett eddik og vann/eplejuice/tørr hvitvin.
  3. Kok opp og la trekke i ca. 45 min. mens du rører.
  4. Smak til med eddik og rårørsukker.