Hjemmelaget surkål

Det er få ting som lukter mer jul enn surkål som putrer i gryten før julen ringes inn. Å lage surkål selv er veldig enkelt og så smaker det så mye bedre enn ferdigkjøpt surkål. Har du ikke lagd det før, så får du oppskriften her.

Det er få ting som lukter mer jul enn surkål som putrer i gryten før julen ringes inn. Å lage surkål selv er veldig enkelt og så smaker det så mye bedre enn ferdigkjøpt surkål. Har du ikke lagd det før, så får du oppskriften her.

Ingredienser

750 g hodekål

2 ts salt

1 ss karve

2.5 dl vann/eplejuice/tørr hvitvin

2 ss eddik

2 ss rårørsukker

Slik gjør du

1.

Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt og karve i en kjele.

2.

Tilsett eddik og vann/eplejuice/tørr hvitvin.

3.

Kok opp og la trekke i ca. 45 min. mens du rører.

4.

Smak til med eddik og rårørsukker.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter