Hjemmelaget tomatsuppe

Tomatsuppe fra pose er en klassiker fra mang en barnehage. Denne hjemmelagde versjonen er lett å lage, og kan tilsettes kokte linser for å bli enda sunnere.

Tomatsuppe fra pose er en klassiker fra mang en barnehage. Denne hjemmelagde versjonen er lett å lage, og kan tilsettes kokte linser for å bli enda sunnere.

Ingredienser

2 sjalottløk

2 fedd hvitløk

3 ss smør

1 ss øko finmalt speltmel

500 ml grønnsakskraft eller buljong (økologisk uten glutamat best)

2 bokser finhakket hermetisk tomat (400 gram per boks)

1 ts tørket basilikum

2 ss rømme (økologisk rømme fra Røros tåler oppvarming!)

salt og pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Fres sjalottløk og hvitløk i smøret.

2.

Tilsett hvetemel og rør klumpefritt.

3.

Deretter tilsettes buljong, to bokser finhakket tomat og en teskje tørket basilikum.

4.

La det hele småkoke i 5 min.

5.

Tilsett rømme og til slutt salt og pepper etter smak.

6.

Kjør stavmikseren gjennom suppen til den blir jevn.

7.

Før servering tilsettes en neve finhakket bladpersille. Kjøttboller og/eller terninger av hvitost, egner seg utmerket i denne suppen. Eggebåter er mine barns favoritt.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

“Av lycopen, blir du lykkelig og pen” – en memoteknikk for å huske den viktigste antioksidanten i tomater.

Lycopen (rødfargen i tomater) er en kraftig antioksidant, som beskytter cellene fra frie radikaler “gnister” (laddete oksygen-atomer). Antioksidanter reduserer risiko for kreft, hjerte-karsykdom, diabetes og mange andre lidelser. Antiosidanten lycopen oppkonsentreres i prostata-kjertelen hos menn og kan i tillegg bidra til å redusere risiko for prostata-kreft.

Visste du at kroppen tar opp lycopen bedre fra oppvarmede tomater? 

Linser serverer jeg gjerne ved siden av, slik at de som liker dem kan forsyne seg.

Linser inneholder nyttige næringsstoffer for hjernen, som jern, B-vitaminer og sink.

Andre oppskrifter