Oppskrifter

Honningkake med urkorn og pomerans

En saftig kake med nydelig smak

I oppskriften har jeg benyttet urkornet spelt og kaken inneholder dermed svakere gluten og stivelse enn kaker bakt med moderne hvetemel. Urkorn byr i tillegg på rikere smak og flere smarte byggeklosser per tygg. Kryddersmaker fra pomerans, ingefær, kanel, nellik og sitron berikes av honningens naturlige sødme. Dette er en saftig og svært god kake som jeg virkelig kan anbefale til små og store kakemonser.

Prøv også:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

Ingredienser

Honningkake med urkorn og pomerans

  • 125 g Smøremyk Rapskokos/smør
  • 150 g kokosblomstsukker/rårørsukker
  • 220 g honning
  • 220 g øko spelt, finmalt (eller finmalt emmer)
  • 1 ts bakepulver
  • 4 øko egg (mellomstore)
  • 1 ss ferskrevet ingefær
  • 1 ss revet øko sitronskall
  • 2 ts malt pomeransskall
  • 2/3 ts kanel
  • 1/3 ts nellik

Slik gjør du

Honningkake med urkorn og pomerans

  1. Forvarm ovnen til 145gC
  2. Bland sammen mel, bakepulver, kanel og nellik.
  3. Pisk smør, kokosblomstsukker/rårørsukker og eggeplommer i 2-3 minutters tid. Jeg pisket det hardt for hånd. Skal bli en lett, litt luftig masse.
  4. Sikt det tørre inn i smørblandingen (du må ikke sikte om du ikke vil), og ha honningen, fersk-revet ingefær og sitronskall oppi. Om honningen er litt hard, kan du sette glasset i lunkent vannbad så mykner den litt før du har den i røra.
  5. Stivpisk eggehvitene. Vend deretter eggehvitene forsiktig inn i kakerøra.
  6. Stek kaken på 145 grader i cirka 45 minutter ved bruk av liten langpanne på 32 x 24 cm. Ved bruk av mindre kakeform, må du nok beregne litt lengre steketid.
  7. Stikk bakenden av en fyrstikk i kaka mot slutten av steketiden, for å se om den er ferdig stekt. Det skal ikke være løs deig på fyrstikken, men en liten kakesmule eller to er ok.