Oppskrifter

Hvit spicy bønnedip

En kremet dip som alle kan like.

Lag en spicy dip til kvelds. Det er en ypperlig måte å sikre seg proteinrike, fiberrike og mineralrike bønner på. Denne dipen er topp for alle de som ikke er glad i bønner.

Fiber finnes kun i planteriket og belgfrukt som erter, linser, kikerter og bønner er naturens suverent beste fiberkilde.

Vi bør få i oss belgfrukt hver eneste dag. De sikrer deg fiber, verdifullt protein, sink og jern når du skal redusere inntaket av rødt kjøtt. Prøv hummus under kjøttpålegget og reduser antall skiver kjøttpålegg. Hvis du også vil styrke tarmfloraen, immunforsvaret, sinnsstemningen og kroppen din med belgfrukt, så lur inn litt erter, kikerter, linser og bønner i kjente retter til hverdags.

Prøv også:

 

Ingredienser

Hvit spicy bønnedip

  • 2 pakker øko hvite bønner eks. cannellini bønner (a 285g)
  • ½ dl ekstra virgin olivenolje
  • 1 stor håndfull persille
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 lime, saften
  • 0.5 ts havsalt
  • ¼ ts cayennepepper/1/2 ts sort kvernet pepper

Slik gjør du

Hvit spicy bønnedip

  1. Skyll bønnene i vann
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle. Kjør med stavmikser til en jevn pure. Juster konsistensen med litt mer olivenolje om du vil. Smak til med krydder.
  3. Ha dippen i en skål. Ha noen dråper olje, litt paprikapulver og hakket persille på toppen. Server til grønnsaksstaver eller staver av ristet grovbrød.